Last news in Fakti

4 Септември, 2019 17:39 1 756 3

Допълнителни разходи за Великобритания

  • великобритания-
  • разходи-
  • ес

Страната отделя още 2 млрд. паунда за излизането си от ЕС

Допълнителни разходи за Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Великобритания ще отдели допълнителни 2 млрд. паунда за излизането на страната от ЕС. Това обяви британският министър на финансите Саджид Джавид, цитиран от Би Би Си.

През вчерашния ден британските депутати позволиха разглеждането на закон, който може да забрани излизане от ЕС без споразумение. С тази промяна срокът по излизането може да се удължи до 31-ви януари.

„В първите си дни като министър аз отпуснах допълнителни 2.1 млрд. паунда по процеса на излизането от ЕС. Сега отпускам още 2 млрд. паунда за следващата година. Това означава повече граждански служители и подобрена транспортна инфраструктура в нашите пристанища. Имаме планове за разпределението на средствата“, заяви Джавид.

През днешния ден предстои решително гласуване в британския парламент. След него може да се стигне до предсрочни избори.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    0 0 Отговор
    "ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки."; Похвално, ФАКТИ.БГ!; На Острова всичко е според "очакванията" на САЩ, Русия и Китай..? Няма все още да се допусне разпада на ЕС, но Брекзит е ясен сигнал, че никой не е застрахован..!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 РЗС

    2 0 Отговор
    толкова пари харчат, за да се оттърват от нас на острова, че ще взема да им напиша едно предложение - да дадат по 1 милион паунда на човек и си тръгваме сами, да затварят границите след нас, през онова ми е. 8 милиарда до тука са похарчени, губят по 2.2 милиарда на месец от референдума насам - това са 80 милиарда паунда. Ще плащат сметки, ще понасят загуби още много години. Както казах не е ли по лесно да ни преведат по 1 милион паунда? Ня и да мина оттам пожизнено заклевам се!
Новини по държави: