Отидете към основна версия

3 539 1

Трусове разлюляха Турция и Македония /Обновена/

  • земетресение-
  • турция-
  • трус
Снимка: БГНЕС

Земетресението в Турция между Мраморно и Средиземно море е с магнитуд 5,1 според европейско - средиземноморския сеизмологичен център. Дълбочината му е 15 километра. Епицентърът е на 95 километра западно от Истанбул, в европейската част на страната, в началото на полуостров Галиполи.

Трусът е усетен на някои места в България. По данни на Сеизмологичния център към геофизичния институт на БАН трусът  е усетен в района на градовете Кърджали, Крумовград, Бургас и Приморско. В нашата страна няма данни за щети. Няма подобно информация и от Турция. Районът на труса е известен като земетръсен. След първия силен трус в 23ч. и 54 мин. се регистрират слаби афтършокове на същото място. 

Западната ни съседка Македония бе разлюляна от земетресение с магнитуд 4,3 по скалата на Рихтер малко преди 7.00 часа българско време.

По данни на Европейския сеизмологичен център епицентърът е бил на 15 километра североизточно от Охрид.

Няма данни за пострадали и щети.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • 4,9 по Рихтер люля Турция

      Земетресение с магнитуд 4,9 по Рихтер беше регистрирано в Източна Турция малко след 23 часа. Няма данни за пострадали. Епицентър ...
    25.06.2012
    940
    0
  • Нов трус разлюля Италия

    <p style="text-align: justify; "> Ново земетресение със сила от 4.4 по Рихтер бе регистрирано в северната част на Италия. Трусът е у ...
    12.06.2012
    3 335
    0