Last news in Fakti

8 Юни, 2012 08:19 3 531 1

Трусове разлюляха Турция и Македония /Обновена/

  • земетресение-
  • турция-
  • трус
Трусове разлюляха Турция и Македония /Обновена/ - 1
Снимка: БГНЕС

Земетресението в Турция между Мраморно и Средиземно море е с магнитуд 5,1 според европейско - средиземноморския сеизмологичен център. Дълбочината му е 15 километра. Епицентърът е на 95 километра западно от Истанбул, в европейската част на страната, в началото на полуостров Галиполи.

Трусът е усетен на някои места в България. По данни на Сеизмологичния център към геофизичния институт на БАН трусът  е усетен в района на градовете Кърджали, Крумовград, Бургас и Приморско. В нашата страна няма данни за щети. Няма подобно информация и от Турция. Районът на труса е известен като земетръсен. След първия силен трус в 23ч. и 54 мин. се регистрират слаби афтършокове на същото място. 

Западната ни съседка Македония бе разлюляна от земетресение с магнитуд 4,3 по скалата на Рихтер малко преди 7.00 часа българско време.

По данни на Европейския сеизмологичен център епицентърът е бил на 15 километра североизточно от Охрид.

Няма данни за пострадали и щети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Показалец

    0 0 Отговор
    Стига сте ползвали чуждици при положение, че има българска терминология на "афтършокове"-вторични трусове!