Отидете към основна версия

1 699 9

Рохани може да отмени пътуването си до САЩ

  • иран-
  • хасан рохани-
  • сащ

Президентът настоява за виза

Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Иран обмисля да отмени пътуването си за заседанието на ООН, ако САЩ не издадат виза за него и иранския външен министър, съобщи Fox News.

Той очаква визите да бъдат издадени през следващите няколко часа. Иранските власти вече са изпратили нота до САЩ, в която отричат участие в атаката срещу рафинерия в Саудитска Арабия.

„Ефектът на американския натиск над Иран достигна своя връх и сега намалява. През последните седмици наблюдаваме подобрение в икономическите резултати на страната. Разбира се това не значи, че сме решили всички въпроси. Правителството обаче е способно да внесе повече нормалност. Иранският народ е привърженик на мира и диалога“, заяви Рохани.

Той заяви, че американските представители не създават позитивна атмосфера, а засилват натиска над Иран с обвинения без доказателства. Рохани обяви, че планира развитие на банковата система с тази на Русия и страните от Евразия.

Той смята, че е възможно да започне търговия с национални валути с Русия, Ирак и Турция, което да е позитивно за неговата страна.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Тръмп готви нов удар по Иран

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в сряда, че е наредил на министъра на финансите Стивън Мнучин да "увеличи значително санкциите" налага ...
    18.09.2019
    3 323
    15
  • Тръмп предпочита да не се среща с Рохани

    Общото събрание на ООН ще се проведе през следващата седмица в Ню Йорк. През последните седмици имаше информации, че американският президент Доналд Тр ...
    18.09.2019
    1 205
    8
  • САЩ: Иран атакува рафинериите с крилати ракети

    Съединените американски щати са стигнали до заключението, че петролните съоръжения в Саудитска Арабия са били атакувани от иранска земя. В атаката са ...
    17.09.2019
    14 642
    106