Отидете към основна версия

24 232 181

Ракетите "Пейтриът" се издъниха

  • сащ-
  • ракети-
  • майк помпео

Майк Помпео призна, че противоракетните системи не винаги дават резултат

Снимка: Shutterstock

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео призна, че системите за въздушна отбрана не винаги показват необходимия резултат, съобщи РИА Новости.

В момента той е на посещение в Саудитска Арабия. Там Помпео се срещна представители на кралското семейство.

Те обсъдиха атаките срещу петролна рафинерия в страната. Той е трябвало да обясни, защо саудитските сили, които са въоръжени с противоракетни системи „Пейтриът“ не са успели да отблъснат атаките.

„Системите за противовъздушна отбрана понякога дават противоречиви резултати. Това се случва на всякъде. Дори най-добрите не винаги прихващат целта. Ние ще работим, за да гарантираме, че подобни атаки няма да са успешни“, заяви Помпео.

Той отхвърли твърденията, че атаките са станали факт, заради изтеглянето на САЩ от споразумението за иранската ядрена програма. Според него темата ще е водеща по време на Общото събрание на ООН.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 26 гласа.

Свързани новини

  • Помпео: Това е акт на война

    Атаката срещу саудитските съоръжения е акт на война от страна на Иран. Това заяви държавният секретар на САЩ Майк Помпео, цитиран от CNN. САЩ вече ...
    19.09.2019
    2 871
    35
  • Саудитска Арабия влиза в коалицията на САЩ

    Правителството в Саудитска Арабия е приело решение да стане част от коалицията за безопасност в Персийския залив, съобщи РИА Новости. Участниците в ...
    18.09.2019
    2 901
    50