Отидете към основна версия

936 11

Макрон: Трябва да мислим в зелено

  • франция-
  • емнаюел макрон-
  • оон

Президентът на Франция призова за още вноски във фонда за опазване на околната среда

Снимка: БГНЕС/EPA

Страните трябва да включат измененията на климата в своите търговски и финансови политики. Това заяви френският президент Еманюел Макрон, цитиран от France 24.

Държавният глава на Франция заяви, че не трябва да се внасят стоки, които увеличават замърсяването с въглерод. Той смята и че не трябва да се финансират дейности, които замърсяват растителността в други страни.

Макрон призова да бъдат увеличени вноските във фонда за климата, който помага на страни с климатични проблеми. Според него така ще бъде компенсирано излизането на САЩ от Парижкото споразумение.

„Ние вече сме събрали $7 млрд., но трябва да повишим своите усилия. Нужни са ни $ 10 млрд., за да компенсираме излизането на САЩ от споразумението“, заяви Макрон.

Франция, Великобритания, Германия, Дания, Швеция и Норвегия вече обявиха, че ще удвоят своите вноски. Макрон вече имаше среща с лидерите на Чили, Колумбия и Боливия, които получиха допълнителна помощ от 455 млн. евро за опазването на тропическите гори в света.

Те бяха осигурени от Световната банка и Международната банка за развитие и защита на тропическите гори. Това стана в кулоарите на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Във Франция: Макрон е лош президент

    65% от гражданите на Франция са недоволни от работата на президента Еманюел Макрон. Това сочат данните от последното социологическо проучване за Радио ...
    29.10.2019
    1 821
    5
  • Хиляди полицаи на протест в Париж

    Хиляди френски полицаи проведоха протестно шествие в Париж, съобщи France 24. Те обявиха недоволство от условията за труд и планираната пенсионна р ...
    03.10.2019
    1 088
    7