Last news in Fakti

24 Септември, 2019 10:40 926 11

Макрон: Трябва да мислим в зелено

  • франция-
  • емнаюел макрон-
  • оон

Президентът на Франция призова за още вноски във фонда за опазване на околната среда

Макрон: Трябва да мислим в зелено - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Страните трябва да включат измененията на климата в своите търговски и финансови политики. Това заяви френският президент Еманюел Макрон, цитиран от France 24.

Държавният глава на Франция заяви, че не трябва да се внасят стоки, които увеличават замърсяването с въглерод. Той смята и че не трябва да се финансират дейности, които замърсяват растителността в други страни.

Макрон призова да бъдат увеличени вноските във фонда за климата, който помага на страни с климатични проблеми. Според него така ще бъде компенсирано излизането на САЩ от Парижкото споразумение.

„Ние вече сме събрали $7 млрд., но трябва да повишим своите усилия. Нужни са ни $ 10 млрд., за да компенсираме излизането на САЩ от споразумението“, заяви Макрон.

Франция, Великобритания, Германия, Дания, Швеция и Норвегия вече обявиха, че ще удвоят своите вноски. Макрон вече имаше среща с лидерите на Чили, Колумбия и Боливия, които получиха допълнителна помощ от 455 млн. евро за опазването на тропическите гори в света.

Те бяха осигурени от Световната банка и Международната банка за развитие и защита на тропическите гори. Това стана в кулоарите на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОКО

    12 0 Отговор
    ЗЕЛЕНОТО БРАТ Е ЦВЕТА НА ДОЛАРА...ОПА СМЕ
  • 2 Джудже

    10 0 Отговор
    Ами нашите политици винаги мислят в "зелено".
  • 3 гост

    5 0 Отговор
    Да ползваме рециклирани баби ...
  • 4 Демагогия

    6 0 Отговор
    Ами забранете вноса и производството в ЕС на некачествени стоки с нисък ресурсен живот, целящи повече оборот и печалба за производителите. Не само боклука замърсява, замъсява производството на некачествени стоки, които лесно се превръщат в боклук. Много е лесно, ама нямате дупце, а някои и акъл нямате. Щото сте марионетки на големите корпорации и гледате след като им свършите работа в ЕС, да си уредите сладък пост при тях. Със събиране на пари в банкови сметки и закани под сурдинка към найлоновите пликчета, не става работата.
  • 5 Гого 1

    1 0 Отговор
    Легализе ?
  • 6 Axaxa

    3 0 Отговор
    Бла-Бла!!! Ние ще кажем така и тъпия народ ще повярва, че това е за тяхно добро, а то е точно срещу тях насочено
  • 7 Гост

    5 0 Отговор
    Добре те подредиха Жълтите жилетки, ама пак се правиш на голям еколог. Обаче се видя какво се целяло - няколко милиарда долара. Гнусна паплач!
  • 8 Ханко Брат

    2 0 Отговор
    Макароне, само долари са Ви в главите!
  • 9 Страшен план

    5 0 Отговор
    Значи сащ да правят каквото искат а тъпата европа да събира пари и мигранти мюсюлмани
  • 10 Milovrab4e

    3 0 Отговор
    Кое зелено има предвид Макрончо?Ако е онова на хартиите за плащане, е, то всеки политик мисли в зелено.
  • 11 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    КАКВО МИСЛИТЕ ЗА ДУМАТА "МАКРО "??? ТОЗИ ГО НАЛОЖИХА ЕВРЕИТЕ ОТ СВЕТОВНАТА БАНКА В САЩ !!! ФРАНЦУЗИТЕ ДНЕС СА ТАПАНАРИ !!! ДЕДИТЕ ИМ ИЗБИХА БУРЖОАЗИЯТА И НАПРАВИХА АНТИРОЯЛИСТКА РЕВОЛЮЦИЯ !!! ДНЕС ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ БУРЖОАЗИЯТА !!! 200 СНАЙПЕРИСТИ И ЕВРЕЙСКАТА СИСТЕМА Е АУТ !!