Отидете към основна версия

5 175 91

Руски Су-34 нахлу в Естония

  • русия-
  • су-34-
  • естония

Русия отрича да има неправилни действия

Снимка: Shutterstock

Представители на военните в Естония обявиха, че руски изтребител Су-34 е нарушил въздушното пространство на страната, съобщи РИА Новости.

Представители на страната обявиха, че самолетът е навлязъл във въздушното пространство на страната без разрешение. Това е станало в региона около остров Вайндло.

Изтребителят се е намирал в естонското въздушно пространство в продължение на около минута. Транспондерът на изтребителят е бил изключен, а летателен план не е бил представен.

Той не е влязъл в контакт с естонските диспечери. Естонски представители вече са се свързали с руския посланик в страната.

На него е била връчена протестна нота. В същото време Русия отрече неин самолет да е нарушавал естонското въздушно пространство. Руски представители заявиха, че самолетът е извършил планиран полет до Калининград през Балтийско море и постоянно е поддържал контакт с диспечерите в различните райони.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 10 гласа.

Свързани новини

  • Русия не разбира Естония

    Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова коментира последната забрана от страна на Естония за преминаването на руски кораб през нейни ...
    05.11.2019
    3 582
    13
Новини по държави: