Отидете към основна версия

5 027 53

Путин си вдигна заплатата за рождения ден (СНИМКИ)

  • владимир путин-
  • русия-
  • заплата-
  • дмитрий медведев-
  • сергей шойгу

Разходката му в тайгата, която беше широко отразена от руските медии, предизвика насмешливи коментари в мрежата

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ, с който повиши своята заплата, както и тези на премиера Дмитрий Медведев и министъра на отбраната Сергей Шойгу.

Смятано от 1 октомври възнаграждението им се увеличава с 4,3%, съобщи агенция "Новости". Със същия указ са увеличени и заплатите на вътрешния министър, директора на спецслужбите, шефа на външното разузнаване и други чиновници.

В навечерието на рождения си ден Путин, в компанията на Шойгу, отиде за гъби и шишарки в сибирската тайга край река Енисей, с което предизвика насмешливи коментари в мрежата.

"Нашият ботоксов фюрер отиде на лов", "Моля, не се връщай от почивката", "Обред за защита от шамана са правили", гласят част от коментарите, последният от които - с намек за шамана, който тръгна пеш към Москва, за да изгони Путин, но беше арестуван.

Междувременно разходката му в тайгата, която беше широко отразена от руските медии, след като Кремъл разпространи официални снимки, беше коментирана и от политолози.

"Ако си спомните 1999-2000 г., когато Путин тъкмо беше станал премиер, след това президент, той контрастираше с Елцин. Елцин беше вече стар, слаб, непопулярен, а тук - обратното. Този образ трябва да се поддържа, да се дават допълнителни аргументи. За тези, които никога няма да гласуват за президента, сигурно това е смешно. За тези, които ще гласуват, е съвсем нормално" - смята Алексей Макаркин, вицепрезидент на руския Център за политически технологии.

"Електоратът на президента старее, расте делът на пенсионерите, които постоянно си спомнят 90-те, какво е било със здравето на Елцин и на тях постоянно им демонстрират, че Путин не е Елцин. А и това поколение обича да ходи за гъби. За тях това е и демонстрация на дееспособност. Президентът е като нас, аз ходих за гъби, и той ходи, значи нека да управлява" - посочва политологът, като отбелязва, че посланието на акцията с тайгата е обърнато към психологическите особености на аудиторията.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания