Отидете към основна версия

3 330 11

Путин продължава обиколката в Залива

  • владимир путин-
  • оае-
  • саудитска арабия-
  • мохамед бин зайед ал-нахаян-
  • абу даби

Руският президент обсъжда в ОАЕ двустранното икономическо сътрудничество и ситуацията в региона

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Русия Владимир Путин ще обсъди в Обединените арабски емирства (ОАЕ) търговско-икономическото и хуманитарно сътрудничество между двете страни, както и ситуацията в региона, предаде ТАСС.

Путин ще разговаря с престолонаследника на емирство Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян. Предвидена е среща на двамата лидери с представители на бизнес средите на двете държави.

Съветникът на президента Путин Юрий Ушаков уточни миналата седмица, че ключово място в преговорите ще има търговско-икономическото сътрудничество, като се предвижда подписването на редица споразумения.

ОАЕ са лидер сред страните от региона по обем на търговията с Русия. Миналата година стокообменът между двете държави се е увеличил с 3,6 на сто до 1,7 милиарда долара.

По думите на Ушаков в областта на енергетиката Русия и ОАЕ продължават да координират ситуацията на световния пазар на въглеводороди и във формата ОПЕК+, и във Форума на страните износителки на газ.

Ще бъде обсъждано и хуманитарното сътрудничество между двете страни. По думите на Ушаков миналата година броят на руските туристи в ОАЕ, където за руснаците действа безвизов режим, се е увеличил с 23 процента до 950 000 души.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.

Свързани новини