Отидете към основна версия

3 562 42

България дава 260 млн. на Volkswagen. Сърбия обещава повече

  • българия-
  • volkswagen-
  • сърбия

Александър Вучич убеден в способностите на своята страна

Снимка: Shutterstock

Сръбският президент Александър Вучич е убеден, че може да предложи по-добра оферта от България за привличането на новия завод на Volkswagen в страната си, съобщи Данас.

Сърбия вече обяви, че ще се опита да предложи нови варианти на компанията. Няколко балкански държави подновиха офертите си през последната седмица.

Това стана, след като германския гигант замрази преговорите с Турция. За последно от компанията обявиха, че на този етап не са се отказали от инвестицията в страната и не търсят нови варианти.

Сръбският президент Вучич вече имаше среща с германския министър на икономиката Петер Алтмайер. Според него няма друга страна, която да може да предложи по-добри субсидии на германската компания.

Според сръбските медии България предлага субсидии от 260 млн. евро на Volkswagen. Сръбският президент е убеден, че страната му може да осигури по-добри условия.

Той е отбелязал позитивния ефект, който германските инвестиции оказват на икономиката на страната му. Германски представители посочиха позитивното развитие, благодарение на реформите на сръбското правителство.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: