Отидете към основна версия

12 270 9

Катастрофа "взе главата" на министър от САЩ

  • сащ-
  • джон брайсън

 

Американският министър на търговията Джон Брайсън съобщи, че подава оставка, само няколко седмици след като беше замесен в две автомобилни катастрофи.
В писмо до президента Барак Обама Брайсън заявява, че ще напусне поста си, защото припадъкът, който получил на 9 юни, "може да предизвика разсейване от представянето му като министър". "По-добре за страната ни ще бъде да има промяна в ръководството на министерството", допълва той.
Брайсън е разследван от властите в Калифорния заради два инцидента, при които блъснал коли и избягал от мястото на инцидента. Първо колата Лексус на Брайсън блъснала друг автомобил, който чакал на жп прелез в град Сан Габриел. Министърът говорил с тримата мъже в пострадалата кола, след което си тръгнал, като ударил колата отново.
След това той пристигнал в град Роузмийд, където блъснал втора кола, съобщиха властите и допълниха, че по-късно министърът бил открит "сам и в безсъзнание зад волана на колата си". При катастрофите няма пострадали. Но впоследствие 68-годишният министър си взе болничен, припомня БГНЕС.
Брайсън заявил пред служителите на министерството си, че ще бъде заменен поне временно от настоящия си заместник Ребека Бланк, която зае мястото му след инцидентите. Брайсън получи министерски пост миналата година в рамките на усилията на Обама да поправи връзките си с бизнеса и да върне американската икономика в правия път.
Той има дълъг стаж в индустрията и е заемал постове в бордовете на директорите на Боинг и Уолт Дисни. Обама похвали работата му като министър в публикувано днес комюнике. "Искам да изкажа най-дълбоките си благодарности и висока оценка на Джон за службата му в последните месеци и пожелавам на него и на семейството му всичко най-добро. Като министър Джон се бори неуморно за бизнеса и работниците в нашата страна, помагайки за стимулирането на износа ни и рекламирането на американското промишлено производство и продукти у дома и в чужбина", допълва Обама. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини