Last news in Fakti

21 Юни, 2012 21:15 12 266 9

Катастрофа "взе главата" на министър от САЩ

  • сащ-
  • джон брайсън

 

Американският министър на търговията Джон Брайсън съобщи, че подава оставка, само няколко седмици след като беше замесен в две автомобилни катастрофи.
В писмо до президента Барак Обама Брайсън заявява, че ще напусне поста си, защото припадъкът, който получил на 9 юни, "може да предизвика разсейване от представянето му като министър". "По-добре за страната ни ще бъде да има промяна в ръководството на министерството", допълва той.
Брайсън е разследван от властите в Калифорния заради два инцидента, при които блъснал коли и избягал от мястото на инцидента. Първо колата Лексус на Брайсън блъснала друг автомобил, който чакал на жп прелез в град Сан Габриел. Министърът говорил с тримата мъже в пострадалата кола, след което си тръгнал, като ударил колата отново.
След това той пристигнал в град Роузмийд, където блъснал втора кола, съобщиха властите и допълниха, че по-късно министърът бил открит "сам и в безсъзнание зад волана на колата си". При катастрофите няма пострадали. Но впоследствие 68-годишният министър си взе болничен, припомня БГНЕС.
Брайсън заявил пред служителите на министерството си, че ще бъде заменен поне временно от настоящия си заместник Ребека Бланк, която зае мястото му след инцидентите. Брайсън получи министерски пост миналата година в рамките на усилията на Обама да поправи връзките си с бизнеса и да върне американската икономика в правия път.
Той има дълъг стаж в индустрията и е заемал постове в бордовете на директорите на Боинг и Уолт Дисни. Обама похвали работата му като министър в публикувано днес комюнике. "Искам да изкажа най-дълбоките си благодарности и висока оценка на Джон за службата му в последните месеци и пожелавам на него и на семейството му всичко най-добро. Като министър Джон се бори неуморно за бизнеса и работниците в нашата страна, помагайки за стимулирането на износа ни и рекламирането на американското промишлено производство и продукти у дома и в чужбина", допълва Обама. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 валко

    2 0 Отговор
    ТАКА ПОСТЪПВАТ БЕЛИТЕ ХОРА В НОРМАЛНИТЕ СТРАНИ
  • 2 Дядо поп

    1 0 Отговор
    Така е.Когато човек вижда че вече не става трябва да има достойнство сам да се оттегли.А у нас ситуацията е Боже опази.Виждал съм на опашките в КАТ 75годишни старци да си подновяват шофьорските книжки.Да се чуди човек кой им е издал медицинските.

    Коментиран от #3

  • 3 PlimP

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дядо поп":

    2, аз пък съм виждал 75-годишни старци, които са 3 класи над 25-годишните безмозъчни глупаци пък и не само те, тва че е дрът не значи, че вече не става, има млади хора разплути като плужеци и с разум колкото на една котка и все повече стават такива, мързеливи и лениви индивиди(прави сметка като остарее какъв ще стане), ше станеш и ти един ден на 75г. и ше те питам тогава как е, ако изобщо ги доживееш, един от моите дядковци умря на 85г. и до последно си гледаше домашни животни, работеше си из двора, а като се замислиш и на война е ходил, воден плеврит беше изкарал(половината бял дроб не сработваше добре) и прочие, докарай и ти един ден до неговото положение пък тогава се възмущавай, дал господ на всеки на 75г. да рипка още и да кара кола, да ходи където му скимне и т.н., 2007г. бях на бригада в Анлия, ем фермерът беше супер здраво к...ле, а беше на 72г. тогава, ше те надяде, надпие, набие и на гръб ще те носи, можеше да бяга повече от половината момчета във фермата дето бяха на по 20г., не се дръжте гадно с дърти хора, щото един ден и вие ще остареете и няма да сте щастливи, като вас ви подритват така, да не говорим за практиката изгонен от работа щото бил стар, мъка голяма настъпва, ама дядото дето чака пред КАТ за нова книжка вече се е оттървал, не го мислете него, ние ще ядем дървото
  • 4 Тони

    0 0 Отговор
    При нас е обратното, колкото са по-стари толкова по-трудно се махат от ръководни постове. Абе, с две думи - комунистическа йерархия.
  • 5 Грую

    1 0 Отговор
    Това е Америка. Там така се случва при такива обстоятелства. Ако беше в България щеше да си напише бонус за постигнати резултати за Еньовден и да отиде на почивка на някой екзотичен остров. Естествено постигнатите резултати няма да имат нищо общо със случката. Кой ти гледа такива работи?
  • 6 Дядо поп

    0 1 Отговор
    До#3 PlimP Нека си копа 75 годишния дядо ако иска и на един крак да подскача ,но не бива да се качва в кола защото със сигурност няма да се изкефиш ако разбереш,че някой такъв полусляп ,полуглух и с алцхаймер ти е премазал детето на улицата не дай си боже.Затова бъди по разумен.Над 60 години старите хора трябва да минават всяка година медицински комисии които да удостоверяват,че все още са годни да се справят с такива натоварвания.Ако ли не марш при кокошките и зеленчуците.
  • 7 anhhhhhhhhh

    0 0 Отговор
    Заглавията ме счупват винаги.
  • 8 908734

    0 0 Отговор
    Уволнен министър щото причинил катастрофа.
    тук последния полицай ако блъсне 1000 деца ще глобят родителите им и ще му ДАДАТ МЕДАЛ !
  • 9 Петър

    0 0 Отговор
    Ай стига глупости и ти бе 908734 !
    Ако си 90-ти набор - разбирам те, трудно ти е да разсъждаваш.
    Ма ако си на 34 и още плещиш такива глупости, значе не си в час !

    Ясно е че работите у нас са уникално ОАКАНИ, но чак пък толкова... моля-моля. Все още има порядък, недейте така.

    Колкото по темата - абеее... що все като чуя за оня лефтерен Бунак Обра-ма, и веднага се сещам как го гледах(ме) по CNN да се клани пред някакви еврейски с капи и дълги тоги.... и че го накараха пред всиииичкииии (имаше поне 20-тина хиляди на площада и още 220-тина пред екраните в този момент) ---> да се закълне, че всякога ще е ръка за ръка с тях (хобот за хобот през вековете) ?! И че оооот тогава насетне, все като се случи нещо подобно в "неговия" кабинет, все повече и повече ми намирисва на йезуитщина !?
    М?

    Вие тук може и от Марс да идвате, ма такива работи НЕ СЕ случват току-така ! Особено на министър, особено два пъти !!!
    Тез просто вземат всички за канарчета !

    Не главата, ами Животите си давам, че на 100% има някакви задкулисни интриги, някой на някого пречи (вече е ясно кой НЕ Е с йезуитите), бас държа че тоз човечец си е отворил устата някъде, пред някого...иии просто си изхвърча като стой-та-гледай !

    Късмет пак че не са го отстреляли, че ония сатанисти - хич и не си поплюват ! Видят ли, усетят ли, чуят ли, че някой е срещу тях (хеел пък министър или президент)... дирееектноооо като Кенеди ! ДИРЕКТНО !

    Не забравяйте ---> днешното Човечество си има само един проблем, нарича се Yahudi !