Отидете към основна версия

3 336 12

Ердоган на бойна проверка

  • шанлъурфа-
  • турция-
  • сирия-
  • реджеп ердоган-
  • силите за защита на народа-
  • извор на мира

Турският президент инспектира действията по осигуряване на безопасността на сирийската граница

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският президент Реджеп Ердоган инспектира Съвместния оперативен център на сирийската граница в окръг Шанлъурфа и заяви пред света решимостта на Турция за операция "Извор на мира", съобщава в. "Дирилиш постасъ".

В качеството си на върховен главнокомандващ Ердоган се запозна на място с дейностите по борбата с тероризма и с установяването на зона за сигурност в Сирия. Заедно с него на инспекцията присъстваха министърът на националната отбрана Хулуси Акар и министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.

Президентът се осведоми за операция "Извор на мира" и използва случая, за да отхвърли за пореден път критиките на Запада към Турция заради офанзивата ѝ в съседна Сирия.

"Йени шафак" отбелязва, че при посещението си в окръг Шанлъурфа президентът е посетил семейството на деветмесечното сирийче, убито на 10 октомври в турския град Акчакале при минометен обстрел от Сирия, извършен, както се предполага, от Силите за защита на народа (СЗН).

СЗН са разглеждани от Турция като терористична групировка, разклонение на Кюрдската работническа партия, която от 1984 г. води въоръжена борба срещу турската държава, отнела живота на близо 40 хиляди души, бел.ред.

"Върховният главнокомандващ е на сирийската граница", гласи заглавието по темата на в. "Милят". Вестникът напомня, че вчера, в деня на посещението на Ердоган в Шанлъурфа, се навършиха 17 години от изкачването на партията на Ердоган на власт в Турция.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: