5 Ноември, 2019 19:54 11 366 86

Турция показа нова мощна ракета

  • турция-
  • ракета-
  • тест

Това е първата турска крилата ракета

Турция показа нова мощна ракета - 1
Снимка: Shutterstock

Турция проведе успешни тестове с първата, изцяло нейно производство, крилата ракета с морско базиране, съобщи Yeni Safak.

Тестът е направен с кораб, произведен от турската програма за военни кораби. Ракетата е известна като „Атмака“.

Тя трябва да замени американската противокорабна ракета Harpoon. Смята се, че ракетата е високоточна, като може да бъде монтирана патрулни лодки и фрегати.


Тя е устойчива на атмосферни влияния и противодействия. Тя има достъп от 200 км.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Soykirim

    64 37 Отговор
    Турската "нация" е готова за нови „героични“ борби.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Инфо

    27 70 Отговор
    За да опиша точно Ердоган, го нарекох крадец. Това не е ново. Той е крадец, откраднал индустрии, петрол и пшеница. Политически бандит от най-високо ниво. Той лъже всички, изнудва всички и очевидно е двуличен. Асад, вчера, говорейки по държавната телевизия в Сирия.

    Коментиран от #6, #16, #30, #86

  • 4 Мишел от съпротивата

    27 99 Отговор
    Ако е като другите турски стоки.....Турците правят свястно само локум и баклава....ааа не, баклавата беше гръцка.

    Коментиран от #7, #15, #72, #73, #74, #83, #84

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Йети

    86 21 Отговор

    До коментар #3 от "Инфо":

    Щом разбираш сирийски, явно си от онези 4 милиона, които турския народ ги храни от 8 години. Ти си образеца на поговорката, Храни куче да те лае

    Коментиран от #9, #64

  • 7 Забелязъл.

    31 89 Отговор

    До коментар #4 от "Мишел от съпротивата":

    Турците немогат да направят нищо свястно всичко турско е менте и боклук като тях самите.

    Коментиран от #59, #67, #78

  • 8 Инфо

    19 72 Отговор
    "От години Ердоган дестабилизира региона чрез насилие и подкрепя терористични организации. Той влачи страната си по опасен, неотомански, империалистически път. Не беше достатъчно за него да преследва кюрдските граждани на своята страна, сега той изпраща войските си да избият сирийските кюрди.Той е отговорен за смъртта на много невинни хора и изселването на десетки хиляди хора. Той е превърнал Турция в сигурно убежище за терористите на Хамас и ДАЕШ и в икономически център за насочване на пари за терористичните атаки. " Постоянният представител на Израел по време на заседанието на Съвета за сигурност на ООН, вчера понеделник.

    Коментиран от #19, #36

  • 9 Анти фес.

    25 80 Отговор

    До коментар #6 от "Йети":

    Хранят ги с парите от Европа недей изкарва Турция като Майка Тереза ако зависеше от турците биха ги изклали веднага.

    Коментиран от #12, #23, #79

  • 10 Aragon

    50 2 Отговор
    Нека. Всеки се бори за независимост. Защо трябва да чака някой да му продаде, че да го купи, което със сигурност ще му излезе сто пъти по скъпо и ще те прави зависим. Произвеждаш сам, рентабилно е, а и осигуряваш работа на своите
  • 11 Асан

    22 41 Отговор
    Дано тези мощни ракети ударят българия!

    Коментиран от #18, #20, #80, #85

  • 12 Йети

    68 13 Отговор

    До коментар #9 от "Анти фес.":

    Да ги вземем ние и да ги храним с европейските пари. Хем ще ги отървем от лошия Ердоган. Ако зависи от българина не бихме ли ги изклали, вместо да ги гледаме 4 милиона. Българите казваме, че ще посрещаме имигрантите с куршуми, ако са на границата. А тези 4 не са били посрещнати с куршуми от Турция.
  • 13 Инфо

    11 51 Отговор
    Сенаторът Робърт Менендес призова днес президента Доналд Тръмп да отмени поканата на авторитарния и диктаторски лидер на Турция, както той го нарече, Тайип Ердоган. Вместо това той призова американския президент да покани лидерите на сирийските кюрди и да ги посрещне в Белия дом. Той също така отбеляза, че "В Източното Средиземноморие от години Турция агресивно нарушава въздушното пространство на Гърция. Тези опасни маневри са застрашили живота на гръцки пилоти и граждани, живеещи на островите отдолу. Гърция иска добри съседски отношения, но Турция е показала истинското си лице. Той добави също, че нашествието на Турция в Кипър е шокиращ опит за промяна на границите в Европа след Втората световна война. Нашествието трябва да се счита такова, каквото е, незаконна окупация, която трябва да приключи. Действията на Турция не са действия на демократична страна или надежден съюзник. Турция не е приятел на САЩ ", заключи той.

    Коментиран от #14, #17

  • 14 Ха ха ха

    37 1 Отговор

    До коментар #13 от "Инфо":

    Нещо за сирийския петрол не спомена ли, или за нашите ВЕЦ ове, може и да е загатнал и за златото ни,, че всичко е демократично, но явно само за тях, но не и за нас
  • 15 Запознат

    49 13 Отговор

    До коментар #4 от "Мишел от съпротивата":

    Първо отгледай един домат, че и доматите са турски! После раздавай акъл! Не е първата турска крилата ракета! Първата ракета се казва som и е произведена за ввс обсег 250км! Ракетата за вмс се казва атмаджа и е с обсег 220км!

    Коментиран от #62

  • 16 Асад

    14 10 Отговор

    До коментар #3 от "Инфо":

    Законно в Сирия са само руснаците, явно е демократично да бъдеш някъде където не си желан

    Коментиран от #58

  • 17 Жестоката истина

    60 6 Отговор

    До коментар #13 от "Инфо":

    САЩ не са приятел на Турция, няма как Турция да е приятел на сащ! САЩ въоръжават терористи, които убиват турци, цивилни и военни!

    Коментиран от #37

  • 18 Истината

    44 4 Отговор

    До коментар #11 от "Асан":

    Защо Турция ще удря приятелска и съседна страна бе Иване? Нарочно пиша Иване, защото знам, че си българин!

    Коментиран от #24

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Инфо

    10 23 Отговор
    След днешната среща, министрите на отбраната на Гърция, Кипър и Египет издадоха пълно осъждане на действията на Турция в Сирия, Кипърската ИИЗ, Егейското море, имиграцията и тероризма. "Нашето тристранно сътрудничество е модел за нашия регион, отдаден на принципите на международното право, отдаден към добросъседските отношения между страните от региона и с единствена цел сътрудничеството, просперитета и напредъка на нашите народи", в изявлението също се казва.

    Коментиран от #35

  • 22 Инфо

    8 20 Отговор
    След днешната среща, министрите на отбраната на Гърция, Кипър и Египет издадоха пълно осъждане на действията на Турция в Сирия, Кипърската ИИЗ, Егейското море, имиграцията и тероризма. "Нашето тристранно сътрудничество е модел за нашия регион, отдаден на принципите на международното право, отдаден към добросъседските отношения между страните от региона и с единствена цел сътрудничеството, просперитета и напредъка на нашите народи", в изявлението също се казва.
  • 23 Жестоката истина

    15 4 Отговор

    До коментар #9 от "Анти фес.":

    Пич живееш в голяма заблуда!
  • 24 Aragon

    17 0 Отговор

    До коментар #18 от "Истината":

    Именно, че няма да удря, целта на Иван е поне един да му повярва. Нещастници с болни мозъци, с лопата да ги ринеш
  • 25 Жестоката истина

    9 1 Отговор

    До коментар #20 от "Майка ти":

    Той е българин не е амуджа!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Не Не

    6 4 Отговор

    До коментар #27 от "Емил Рангелов":

    По български патент е, по добра е от руските
  • 29 Инфо

    7 19 Отговор
    Тежка глоба очаква турската банка HalkBank: Говорят за милиарди долари. Днес, 5 ноември, Нюйоркският окръжен съд в Манхатън ще проведе второ заседание по повод държавната турска банка HalkBank, на която е повдигнато обвинение за нарушаване на американското ембарго върху Иран. Други международни финансови институции, които са нарушили американските санкции, са били глобени с милиарди глоби за своите действия. Най-голямата глоба беше глоба от 8,9 милиарда долара, наложена на френската BNP Paribas за прехвърляне на еквивалентна сума пари от Иран чрез американската финансова система. Прокурорите обвиняват HalkBank за далеч по-голяма сума, повече от 20 милиарда долара незаконни средства, прехвърлени на ирански субекти. Джон Ч. Демерс, помощник главен прокурор по национална сигурност, подчерта сериозността на случая в своето изявление от 15 октомври." Това е едно от най-сериозните нарушения на американските санкции в Иран, което видяхме и никой не трябва да се възползва от заобикаляне на законите ни или да застрашава националната ни сигурност", заяви Демерс. За HalkBank глоба, подобна на наложената на европейските банки, би била катастрофална. Това може да засегне целия турски банков сектор и турската икономика. Перспективата за голяма глоба представлява опасен удар за турската икономика, която се оказа много чувствителна към конфликта между Турция и САЩ.

    Коментиран от #31, #32

  • 30 Хасан

    37 3 Отговор

    До коментар #3 от "Инфо":

    Асад и баща му дълги години даваха подслон на ПКК ,въоръжаваха ги и ги пращаха срещу Турция ..сега си плащат за това
  • 31 Хасан

    25 5 Отговор

    До коментар #29 от "Инфо":

    Ако направят такава глоба ,турчина ще придаде атомните бомби в Инджирлик на черния пазар за да плати глобата

    Коментиран от #34, #42, #54

  • 32 Доготура,на

    4 2 Отговор

    До коментар #29 от "Инфо":

    туцията и българията
  • 33 Хаха

    10 11 Отговор
    Знам ги тия ракетки, на Илиянци китайците продават същите.....
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Хасан

    6 4 Отговор

    До коментар #21 от "Инфо":

    Това е техния интерес ..защо турците и кипърските турци да ги издържат интересува кипърския,гръцкия и египетски интерес ???

    Коментиран от #48

  • 36 Хасан

    26 3 Отговор

    До коментар #8 от "Инфо":

    Видя ли в нета как израелски войници за забавление стрелят в гръб на палестинче ???

    Коментиран от #45

  • 37 само че

    2 15 Отговор

    До коментар #17 от "Жестоката истина":

    оставате в нато и молите чичо донни да ви покани в америка, да ви даде самолети, да ви помогне в сирия, да не ви налага глоби и т.н. това не е прилично...а жестоката истина.
  • 38 Хасан

    10 2 Отговор

    До коментар #34 от "Ти си пък":

    Нямаш аргументи и обиждаш

    Коментиран от #40

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 мълчи

    1 10 Отговор

    До коментар #38 от "Хасан":

    сигурен ли че нямам аргументи

    Коментиран от #41

  • 41 Хасан

    15 0 Отговор

    До коментар #40 от "мълчи":

    Ами тука само обсъждаме политически събития от различни гледни точки ...за разлика от тебе аз съм с ясно изразена позиция но ти не
  • 42 окончателно решение

    2 15 Отговор

    До коментар #31 от "Хасан":

    1 мини атомна бомба на ислямската ти глава и си отишъл за девствени пилафи и вина

    Коментиран от #43

  • 43 Хасан

    10 5 Отговор

    До коментар #42 от "окончателно решение":

    Генно ще те модифираме ...ще те направим помак
  • 44 fermera

    19 1 Отговор
    Нашите 8 броя Ф 16 нямат закупени ракети Харпун и Маверик и ще бъдат с оторизация на полетите от САЩ.Затова Турция иска сама да си ги произвежда.За съжаление можехме да имаме RBS 15 и 1000 работни места от СААБ но избрахме да сме зависими!

    Коментиран от #46

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Хасан

    14 0 Отговор

    До коментар #44 от "fermera":

    Уви това е западния модел ...пирамидалния ..един на върха а другите надолу по хранителната верига
  • 47 Хасан

    25 5 Отговор

    До коментар #45 от "Свободен":

    Само се лсфиме ...българина е като кон с капаци ..от 20 г е в Западния отбор и си мисли че знае всичко ..турчина отдавна танцува с вълци и е нормално да си извлича полза
  • 48 Ayasofya

    8 9 Отговор

    До коментар #35 от "Хасан":

    Можете ли да коментирате и неотдавнашния полет на 4 гръцки F-16 над окупирания Кипър, които придружаваха американски бомбардировач B-52 и нулевата реакция на Турция?

    Коментиран от #49, #50, #51, #57

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Хасан

    15 2 Отговор

    До коментар #48 от "Ayasofya":

    Гърция и Сащ са съюзници на Турция в НАТО ..и е нормално

    Коментиран от #53, #66

  • 51 Хасан

    16 2 Отговор

    До коментар #48 от "Ayasofya":

    Запада няма идеология ,няма ценности ..а се ръководи от интереса на корпорациите ..ако някоя "богоизбрана " западна корпорация си хареса нещо в България ,трябва да му дадеш ..ако не ..яко да ти е дупе
  • 52 Хайдеее

    4 2 Отговор

    До коментар #49 от "окончателно решение":

    Носят ти ризата с дългите ръкави. На баща си в топките ли ще се скриеш или с Вазелин в килера предпочиташ
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Емил Рангелов

    3 12 Отговор

    До коментар #31 от "Хасан":

    Бомбите не може да ги даде ,щото са германски и американски и тогава може и да ядат фесовете бой на техна територия,като непослушен по малък брат/съюзник/!Много си поверва тая сган!Ако съм на баба меркел на местото ще ги зарина с тулски гастарбайтери,ще ги изгоня до един ,на тяхно място има кой!
  • 55 Хахахаха

    24 2 Отговор
    Докато Турция произвежда свои собствени крилати ракети на България и определят колко калкан да лови в "собствените" и териториални води.....Хахахаха...жалко племе
  • 56 Тръмп

    2 4 Отговор
    Ракетата се казва Изнудване и е насочена към ФВ и ФРГ!!!:):):)
  • 57 Е каква да бъде реакцията?

    5 1 Отговор

    До коментар #48 от "Ayasofya":

    Уведомили са предварително кога и къде ще прелетят. Ти искаш тъпани ли да бият?
  • 58 Според договора

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Асад":

    Който бащата на Асад подписа през 1998 г. законно в Сирия са и турците. Сърди се на него. Хахах
  • 59 Тебе тогава явно

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Забелязъл.":

    Турчин те е правил хахаха
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Опикано ганювче

    5 1 Отговор

    До коментар #60 от "Опикано гърче":

    Познато чувство братле...ще свикнеш като мене
  • 62 Иван

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "Запознат":

    А турската ракета Али Агджа стига до ЦРУ и Ватикана
  • 63 Тази ракета

    9 2 Отговор
    Обезмисля съществуването на гръцкият флот.
  • 64 Hяма дъно

    3 14 Отговор

    До коментар #6 от "Йети":

    В зависимост от тяхното население, В Ливан и Йордания има повече бежанци и имигранти от вас. Но само вие плачете и искате пари през цялото време. Има нещо, което изобщо нямате. Нарича се достойнство. Помолете ги да ви дадат част от това.

    Коментиран от #65, #75

  • 65 Те на вас не са дали

    4 0 Отговор

    До коментар #64 от "Hяма дъно":

    Дето имате много повече нужда.....
  • 66 Ей Хасане

    10 8 Отговор

    До коментар #50 от "Хасан":

    коментар #13, Жестоката истина [САЩ не са приятел на Турция, няма как Турция да е приятел на сащ! САЩ въоръжават терористи, които убиват турци, цивилни и военни!] МУХАХА, СЛАБ 2 !!!!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Тиха вода

    9 0 Отговор
    На една планета живеем ,гледаме как да се трепем ! Ще дойде време онези горе ще почнат да трепят хората като мравки от първолаче! За що не мислите как да предпазите планетата от климатични промени?Защо не измислите начин как да си помагат нацийте? ! Светът се управлява от кретени !?

    Коментиран от #71

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Фес

    3 0 Отговор

    До коментар #68 от "Тиха вода":

    За жалост с увеличаването на хората, Планетата ни не става по голяма
  • 72 Вальо

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мишел от съпротивата":

    България пък само сланина
  • 73 Анонимен 06.11.2019

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мишел от съпротивата":

    Турците все пак нещо произвеждат ,и имат самочувствие и не са обвързани като българите, Вие българските християни след като не може да произвеждате нищо ама нищо от злоба и ненавист към турците!.....произвеждате само цинични вулгарни обидни думи ???.
  • 74 Samo moga da kaja 4e si palen idiot

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мишел от съпротивата":

    Kolko grazka baklava si izyal ajaba ili si lapal nesto drugo na garzite i ti se e storilo navita sladka baklava. Da ti e sladko.

    Коментиран от #76

  • 75 турци=просяци

    0 6 Отговор

    До коментар #64 от "Hяма дъно":

    просякът и достойнството са несъвместими понятия
  • 76 значи

    1 9 Отговор

    До коментар #74 от "Samo moga da kaja 4e si palen idiot":

    баклавата е от византийски произход, турците са били диви на коне, не са имали кухня, не са били цивилизовани, не са готвили, яли са сурово месо, перси, араби и византийци са ги научили да ядат
  • 77 Gancho Balkanski

    7 0 Отговор
    Хубаво е че са турците, та да съществувате на земното кълбо! Понеже не сте чужди на тях.От тюркските племена единствено българите са ''най-умните и най-велики'' на света, но затова е единствената срана на неограничените глупости и абсурди на земното кълбо. Досега в Турция са приютени около 3,6 милиона бежанци, за които са изхарчени от ''амуджите'' приблизително 40 милиарда евро!/На вниманието на тези, които могат да изчиляват правилно за отпуснатите средства от ЕС на Турция ./
  • 78 Coni

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Забелязъл.":

    Да пробват към някоя държава и ще се разбере дали стават
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 мани мани

    2 0 Отговор
    а ние и фоерверки не можем да произведем! правим едни ракети против градушки и ги изнасяме успешно, но завода е на комунягите и печалбите от милиони доларЯ отиват право в частните им джобчета, а за държавата само десятък, който умело се и прикрива де ... инак правиме едни 'ракетки' около 3 санта са и се изстрелват с една капсулка с малко барутец в нея :) летят на около 40-50 метра :) имам такива бг ракетки :) ако уцелиш птичка ще я разсмееш само :) за други ракети бг производство не знам :) а и никога не сме правили де :) внос от ссср имаше само и то си ги плащахме! ам т'ва е :) пво вече нямаме! някой ако си мисли, че го имаме, да иде на психодоктор!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Европеец

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мишел от съпротивата":

    Извади си краставицата от задника (сигурно и краставицата е турска) и прочети малко за турската отбранителна индустрия ,какво произвеждат турците и какво произвеждаме ние българите !!! Даже и доматите ни са турски и един домат не можем да отгледаме а си тръгнала да твърдиш,че турците произвеждали само боклуци !!!Сигурно и за това Турция е в Г- 20 на най-развитите икономики на света !!! На Ганю му дай само да плюе за друго не става !!!
  • 84 истината

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мишел от съпротивата":

    Добре,че турците ни пратиха маски ,ръкавици и тестове за ковид 19 !!!
  • 85 Истината приятели

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Асан":

    Не е нужно да ни удрят турски ракети тиквата ще ни затрие !!!
  • 86 Европеец

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Инфо":

    Щом си разбрал какво плямпа диктатора Асад,сигурно и ти си от бежанците в Турция,които ги храни турския народ !!!
Новини по държави: