Отидете към основна версия

1 513 15

САЩ: Китай напредва с изкуствения интелект

  • сащ-
  • марк еспър-
  • китай

Според Марк Еспър това е сфера, която дава съществено предимство

Снимка: БГНЕС/EPA

Китай е постигнал значителен напредък в разработването на технологии за изкуствен интелект. Това заяви американският министър на отбраната Марк Еспър, цитиран от Fox News.

Той заяви, че САЩ не смятат да оставят китайците да ги надминат в сферата. Според него Китай има за цел да стане световен лидер в областта през следващите 10 години.

„Те създадоха транспортни средства с автономна система за управление. Тяхната армия се стреми да ги поставя на различни точки по света. Говоря за безпилотни подводници и летателни средства. Държавата, която постигне по-голямо развитие на изкуствения интелект, ще има решаващо преимущество“, заяви Еспър.

Според него Русия и Китай инвестират значителни активи в тази сфера. В момента Белият дом настоява за отделянето на повече средства за отбрана и развитие на нови технологии в областта.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Тръмп и Дзинпин се срещат в Европа

    САЩ и Китай може да сключат търговското споразумение по между си в Европа, съобщи CNBC. Възможно е споразумението да бъде отложено за декември. Две ...
    07.11.2019
    1 288
    1
  • Тръмп е изцяло ангажиран към Азия

    Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп е изцяло ангажирана към Азия, заяви американският министър на търговията Уилбър Рос, цитиран от Ройт ...
    04.11.2019
    1 304
    4