Отидете към основна версия

2 834 4

Тежък удар за Тръмп у дома

  • джон бел едуардс-
  • луизиана-
  • сащ-
  • доналд тръмп

Демократ беше преизбран за губернатор на щата Луизиана

Снимки: БГНЕС/ЕРА

Американският щат Луизиана преизбра за губернатор демократа Джон Бел Едуардс. Така бе нанесен удар на републиканския президент Доналд Тръмп, положил големи усилия в подкрепа за републиканския кандидат за поста, бизнесмена Еди Риспоун, предаде Франс прес.

Луизиана е консервативен щат в южната част на САЩ. Там през 2016 г. на президентските избори Тръмп спечели с 20 процентни пункта преднина. Сега президентът пътува на три пъти до щата, за да подкрепи Риспоун.

Риспоун призна поражението си. Той получи 48,7 процента от гласовете, а досегашният губернатор Джон Бел Едуардс получи 51,3 процента.

В началото на месеца президентът понесе друго поражение. Републиканският губернатор на традиционно консервативния щат Кентъки беше победен от демократически опонент. Там Тръмп отново беше постигнал голяма победа на президентските избори преди три години.

Пак в началото на ноември демократите за първи път от над 25 години поеха контрола върху двете камари на парламента на щата Вирджиния.

В една доста разделена страна, тези избори бяха възприемани като тест за популярността на Тръмп, четвъртия президент в историята на САЩ, застрашен от импийчмънт.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.

Свързани новини

  • Лекарят на Тръмп: Здрав е!

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп не страда от остри здравословни проблеми. Прегледът, на който той се подложи в събота, беше рутинен, заяви неговият ле ...
    19.11.2019
    1 064
    12
  • Ердоган: Тръмп мисли като през Студената война

    САЩ все още не са преодолели мисленето от времената на Студената война. Това заяви турският президент Редежп Ердоган след последната си среща с америк ...
    17.11.2019
    5 801
    24
  • Тръмп е в перфектна форма

    73-годишният американски президент Доналд Тръмп посети военна болница "Уолтър Рийд" близо до Вашингтон за годишния си медицински преглед, пр ...
    17.11.2019
    1 897
    23
  • Американците остават раздвоени за Тръмп

    Предаваните по телевизията изслушвания, започнали тази седмица в Камарата на представителите на САЩ, не изглежда да са повлияли на нагласите на америк ...
    16.11.2019
    1 202
    3