Last news in Fakti

16 Ноември, 2019 09:45 1 200 3

Американците остават раздвоени за Тръмп

  • сащ-
  • импийчмънт-
  • доналд тръмп

Подкрепата за импийчмънт на президента не се е променила след началото на публичните изслушвания

Американците остават раздвоени за Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Предаваните по телевизията изслушвания, започнали тази седмица в Камарата на представителите на САЩ, не изглежда да са повлияли на нагласите на американците към президента Доналд Тръмп. Обществената подкрепа за импийчмънта му остава, каквато беше преди и след показанията на първите изслушани американски дипломати, предаде Ройтерс.

Според проучването на Ройтерс/Ипсос, което е направено онлайн от четвъртък до петък сутринта, 44 процента от пълнолетните американци смятат, че трябва да има импийчмънт на Тръмп, а 40 на сто, че не трябва. При подобно изследване по-рано през седмицата на това мнение бяха 45 процента, а 42 на сто бяха против.

Според проучването на Ройтерс/Ипсос около 68 на сто от американците казват, че следят изслушванията. От тях 28 процента казват, че гледат или слушат преките им излъчвания. Около 25 на сто не обръщат никакво внимание на процедурата по импийчмънт в Конгреса.

Сред обръщащите внимание, 41 процента заявяват, че в резултат на излушванията сега "подкрепят в по-голяма степен" импийчмънта на Тръмп, а 25 на сто казват, че в резултат на изслушванията сега "подкрепят в по-малка степен" импийчмънта.

Тези констатации в съчетание с наблюдаваната като цяло липса на промяна в общественото мнение по въпроса подсказват, че досега изслушванията по-скоро са дали аргумент на хората да затвърдят мнението си за или против импийчмънта.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердоганя

    3 1 Отговор
    Удри, Доне!
  • 2 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ТОЧНО КАТО "МУСКУЛУС ГЛУТЕОСИТЕ " НА ЧОВЕЦИТЕ !!!!!!!!!!
  • 3 Бай Шиле

    0 0 Отговор
    Ако американската икономика продължи растежа си,Тръмп ще спечели втори мандат.Лошо за него е,че болшинството от американците са с проблематично ниво на политическа грамотност.Дъртата лисица Х. точно на това разчита.