Отидете към основна версия

1 144 17

Фон дер Лайен: Ще защитаваме своя начин на живот

  • урсула фон дер лайен-
  • ес-
  • ек-
  • популисти-
  • начин на живот

Нашият съюз се основава на зачитането на човешкото достойнство

Снимка: БГНЕС/ EPA

Бъдещата председателка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен отправи послание в Загреб към страните от Западните Балкани, които наскоро бяха блокирани от Франция на своя европейски път, че стои зад тях, предаде "Танюг".

Споделяме един и същ континент, история, култура и сме в едно и също политическо семейство. Уверявам ви, че стоим зад вас независимо от всички процеси. Стоим зад вас и искаме да бъдете по-близо до нас, заяви Урсула фон дер Лайен, цитирана от хърватското издание Hina.

Тя отправи послание, че националистите и популистите няма да унищожат европейския начин на живот, както се нарича и един от ресорите в нейната комисия. Няма съмнение какво е европейски начин на живот. Никога няма да допуснем националисти и популисти, които искат да предизвикат разделения и да унищожат ЕС, да ни отнемат нашия европейски начин на живот, заяви Урсула фон дер Лайен на конгреса на Европейската народна партия.

Нашият съюз се основава на зачитането на човешкото достойнство, свобода, демокрация и равноправие. Винаги ще защитаваме своя начин на живот, добави германският политик. Европейският парламент би трябвало да потвърди новата комисия идната седмица и се очаква тя да встъпи в длъжност на 1 декември.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: