Отидете към основна версия

2 360 14

Северна Корея с вихър от обиди срешу Абе

  • северна корея-
  • шинзо абе-
  • япония

Страната недоволна от коментари на японския премиер

Снимка: БГНЕС/EPA

Държавните медии в Северна Корея отправиха сериозни критики към японския премиер Шинзо Абе, съобщи РИА Новости.

Коментарите са насочени към неговото мнение за последните ракетни тестове на КНДР. Той ги определи като тестове на балистична ракета.

Военните в страната изстреляха два снаряда в морето край източния си бряг. Абе коментира, че последните тестове представляват заплаха за Япония и международната общност, като страната му ще следи последвалите действия севернокорейското правителство.

„Може да се каже, че Абе е единственият идиот и най-глупавият човек в света, който все още не може да разграничи балистична ракета от система за залпов огън. Това може да се види в съпроведения със снимки доклад. Той може да види балистична ракета под носа си съвсем скоро. Това е политическо джудже“, се казва в анализ на севернокорейската медия KCNA.

В момента севернокорейския лидер Ким Чен Ун се опитва да договори по-добри условия за страната си в преговорите със САЩ. Очаква се такива да има скоро.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.

Свързани новини

  • Северна Корея изстреля ракети - Ноември 2019

    Северна Корея е изстреляла две ракети от неустановен тип, съобщи южнокорейският Комитет на началник-щабовете, предаде ТАСС. Ракетите са били изстре ...
    28.11.2019
    2 325
    12
  • Ким: Не искам в Южна Корея

    Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е отклонил предложение на южнокорейския президент Мун Дже Ин да посети Южна Корея, предаде АР, като се позова на се ...
    21.11.2019
    3 638
    9
Новини по държави: