Отидете към основна версия

1 722 6

Китай и САЩ все пак стопяват ледовете

  • сащ-
  • китай-
  • търговска война-
  • доналд тръмп

Пекин и Вашингтон сближават позициите по търговското споразумение въпреки засилващата се риторика

Снимка: Shutterstock

САЩ и Китай сближават позициите си по въпроса за митата, които ще бъдат понижени през първата фаза от търговското споразумение въпреки напрежението около Хонконг и Синцзян, съобщиха добре информирани източници, цитирани от Блумбърг.

Пожелалите анонимност източници посочиха, че коментарите на президента на САЩ Доналд Тръмп, с които даде да се разбере, че не бърза с постигането на търговско споразумение с Китай, не означават, че преговорите са спрели.

Малко вероятно е неотдавнашните американски закони в подкрепа на човешките права в Хонконг и Синцзянския автономен район да засегнат преговорите, посочи един от източниците, запознати с китайската позиция.

Американските преговарящи очакват първата фаза от преговорите с Китай да приключи преди новото увеличение на американските мита, насрочено за 15 декември. Сред нерешените въпроси в преговорите са как да се гарантират, че китайците ще купуват американски селскостопански стоки и кои точно мита да бъдат понижени, посочват източниците.

Вашингтон и Пекин водят търговска война повече от година, като взаимно си повишават митата, а напрежението заплашва световния икономически растеж.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини