Last news in Fakti

3 Декември, 2019 07:22 12 614 37

Китай готви още по-голям удар по САЩ

  • синцзян-
  • китай-
  • сащ-
  • майк помпео

Пекин може да забрани на американските дипломати да влизат в Синцзян

Китай готви още по-голям удар по САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Китайските власти може да забранят на притежателите на американски дипломатически паспорти да посещават Синцзян-уйгурския автономен район в Северозападен Китай. Това съобщи главният редактор на китайския вестник "Глобъл таймс" Ху Синцзин, цитиран от ТАСС.

"Доколкото ми е известно, понеже Конгресът на САЩ има планове за законопроект за Синцзян, Китай разглежда възможността да въведе ограничения за американски официални лица и сенатори, които се държат одиозно по този въпрос", написа той във вторник в Туитър.

"Китай освен това може да въведе забрана за посещения в Синцзян за всички притежатели на американски дипломатически паспорти", добави той.

Преди това държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че в различни моменти в Синцзян-уйгурския автономен район може да са били задържани до 1 милион души. В отговор на това говорител на китайското външно министерство подчерта, че в Синцзян не се нарушават правата на човека по национален и религиозен признак.

Синцзян-уйгурският автономен район е населен с едно от най-големите национални малцинства в Китай - уйгурите, мнозинството от които изповядват исляма.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 EL chochone

    110 24 Отговор
    Удри Китаецо НЕ ги жали тез Кравари! :)

    Коментиран от #9

  • 3 Иван

    48 9 Отговор
    Животни,иэповядващи уахабиэма (элатна мина эа ционисткия сатаниэъм).

    Коментиран от #10

  • 4 Айдеее

    76 19 Отговор
    Удриии удри по краварските муцуни
  • 5 Иван

    5 6 Отговор
    Trunews on youtube
  • 6 Тохо

    53 7 Отговор
    И какво ще търсят амери с дипломатически паспорти там?

    Коментиран от #11, #15

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 СссереМ

    15 60 Отговор

    До коментар #2 от "EL chochone":

    Ужас,КРАЙ,американците вече няма да ходят при забулените уйгури,както и по "слънчевото" крайбрежие на СК,боже колко гламави русопитеци има.

    Коментиран от #13

  • 10 Ели

    36 6 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Според Сорос ако изкажем гласно тревога от нарастващия уахабизъм, ще ни кажат, че сме "ислямофоби".(виж нацистка униформа на 14 г. и образованието в Лондон - политика и икономика - което и много бъдещи предатели на БГ получиха и заеха министерски постове след 1989 г.)

    Ненапразно "наци интернешънъл" още преди ВСВ стигат до Египет, Ирак, Сирия и обучават местните общности на "тероризъм" , финансират и Фатах, както и Арафат. Като вземем събитията 1992 в Рощок пъзелът се подрежда.
  • 11 Ани

    29 2 Отговор

    До коментар #6 от "Тохо":

    Ще донесат "демокрация"
  • 12 Буревесников

    11 3 Отговор
    От къдя на къдя бе !
  • 13 Браво -НАссРранНия

    48 6 Отговор

    До коментар #9 от "СссереМ":

    Ми хората не обичат да ближат като теб !
    Що чинят Хамерите в Суверенна Държава ? Да “провъзгласят “ някой индианец за президент и там ли ?

    Коментиран от #29

  • 14 Алфа Вълкът

    11 46 Отговор
    Два дни троловете са в пълен екстаз вече без да съзнават явно, че това Китай да забрани на флота им да акостират в Хонконг е като да им забранят да акостират във Франция. Хонконг е суверенна държава, както и Тайван. И всеки средно интелигентен човек вижда, че Китай го чака съдбата на СССР.

    Коментиран от #16, #24, #37

  • 15 факт

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "Тохо":

    шарана револуция
  • 16 Ели

    32 8 Отговор

    До коментар #14 от "Алфа Вълкът":

    Чакаме, ще победиш будист, знаеш ли кога?

    Преди будистът да се научи да убива с едно докосване, се е научил да лекува. 36 вида вода има за лечение! 36 вида вода за лечение-световно културно наследство на ЮНЕСКО.
    Оставям го за домашно.

    Няма да видиш будист да наранява човек, будистът ще ти покаже, че може да те накара да страдаш - но няма да реализира на практика страданието.

    А дилемата на "Z" - вълците, идентично със "сивите вълци" - е направляван тероризъм, хищничесткият примитивен характер, да тръгнеш срещу НАЦИЯ сътворила колелото, хартията и барута си е "самоубийство" - но новият мутромодел, дори не знае срещу кой се изправя, типично първобитно едноклетъчно мислене.

    Коментиран от #22, #25

  • 17 слаботоков

    30 10 Отговор
    СЛАВА НА КИТАЙ! ДОЛУ МРЪСНИТЕ КРАВАРИ!

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 А?... Ко?... Не!

    26 5 Отговор
    Китай няма да спре до тук. Америка ще подвие опашката, въпрос на време е а и не веднъж сме го виждали! Определено Тромб има вина за случващото се, но колко още ще го търпят?
  • 20 Оня с гайдата

    21 3 Отговор
    Кой как може да ги реже. Тръмпи трябва да си сърба попарата дето я дроби.
  • 21 Ели

    25 5 Отговор
    Пак недомислие, Тръмп е притискан от "демократите" да започне конфликт, поне на думи.
    Ако се замислим истинска процедура по импийчмънт се води срещу Тръпм - крайна цел "война", Клинтън, Никсън нямат заведени процедури, истински прецедент е Тръмп.

    В момента в USA - тече тиха гражданска война, Америка не е била толкова разделена от времето на "трети мандат за Рузвелт".

    Идва" професорчето Труман - подкрепя пронацистки държави и претенции" - който идея си няма за какво става въпрос, "отворено общество" за USA пазар, пране на нацистки капитали - Шкода ВСВ - незнаино как оцелява до днес с двигатели на...?, погледнете двигателят на Шкода, технологии, терористични организации - пронацистка идеология - Хаусхофер, Клаузевиц - и затова Тръмп изгради стена, очаква се трета вълна бежанци,но не мексиканци.

    Запознат е Тръмп с "Третата Вълна нашествие" финансирана от Сорос, следствие на конфликти, телефони, пари, канали, упътвания на английски, карти на слабост граници.
    Управляван процес - раждаш омраза, разделение на държави, религии...
  • 22 Гилбърт

    2 6 Отговор

    До коментар #16 от "Ели":

    Ели искам да се запознаем дай ми номера си.

    Коментиран от #23

  • 23 Ели

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "Гилбърт":

    IP - то ми е на показ, знаете къде да ме намерите, вече са ме открили, не ползвам програми за "прикритие" - безполезни са!
  • 24 Помак

    24 5 Отговор

    До коментар #14 от "Алфа Вълкът":

    Ще ти се!
    70% от it сектора в европа работи за китай,проверете.
    Този процент само ще расте.Та разпад на китай,не се надявай хамерите ще се саморазпаднат първи.
  • 25 Алфа Вълкът

    5 22 Отговор

    До коментар #16 от "Ели":

    Колелото го е измислил неандерталецът. Ако визираш велосипеда, погледни към Европа. Както и за теб и другият дето ме коментира. Имам точно това предвид. Че, Китай е по-високо технологично развита от САЩ в някои отношения. Както СССР е бил по-развит до началото на 70'те и е имал повече университети и повече учени и висшисти на глава от населението. Но от тоталитарния режим следва изолация, вътрешно самоизяждане и разпад. Да се върнем до началото на 70'те тогава Ричард Никсън изважда САЩ от златния стандарт и предприема редица икономически мерки с които прави САЩ #1 суперсила. Сега Тръмп цели нещо подобно. Кара Китай да се самоизолират, прави външни и вътрешни икономически реформи за нарастване на БВП и намален растеж на външния дълг спрямо него. След 20г Китай ще е и където е днес. Но светът ще с 20г напред.

    Коментиран от #26, #31

  • 26 Ели

    8 3 Отговор

    До коментар #25 от "Алфа Вълкът":

    Дори един Кисинджър го разбра, не сте на неговото ниво, поднасям извинения!

    Уважавам опонентите си, но вие, без да ми се сърдите, няма за какво - не сте на тяхното ниво, за да търсим обективност и диалог! Ако смените "Вълкът" и "Алфа"- може да има наченки на диалог, истинска същност,"Ангелът" в себе си, от вас зависи дали ще сте..., опираме до Изборът на всеки един от нас!

    Всеки един от нас служи в името на народа, а алфа и вълк са първобитни понятия, изключващи цивилизация и Рацио.

    Фактът че водите дебат е достоен за уважение, човешкото не Ви е чуждо.

    Уважавам равностойни опоненти, поне от величината на Бжежински, Дугин, Кисинджър!

    Съдба!

    Коментиран от #27

  • 27 Алфа Вълкът

    2 7 Отговор

    До коментар #26 от "Ели":

    Това е стара тролска традиция, когато нямаш аргументи срещу фактите, нападаш събеседника на лично ниво. Ако беше мъж нямаше да спестя цинизмите си, щеше да е забавно. Но от начина ти на изразяване виждам доста тъжни неща.

    Коментиран от #28

  • 28 Виж сега...

    7 2 Отговор

    До коментар #27 от "Алфа Вълкът":

    Дамата няколко пъти поднесе извинения, явно е културна и интелигентна. Не иска да води дебат с хора, които не са на интелектуалното и ниво. Приеми го и сведи глава. Така се прави, бъди мъж!

    Коментиран от #33

  • 29 А Ти....О!

    1 11 Отговор

    До коментар #13 от "Браво -НАссРранНия":

    Уйгурите не живеят в китай китай ги е узорпирал и превзел БЪЛГАРИТЕ комунисти май искате да кажете турците не са завладявали България те са били тук винаги колко гнусно нещо е комуниста когато защитава интересите на свойте интернационални комунистически приятели.
  • 30 Тод

    2 2 Отговор
    Е, и какво му е страшното, всички знаят, че уйгурите са подложени от ККП на небивал за 21-я век репресии - минават през лагери за психически тормоз и страх!
  • 31 А Ти....О!

    1 6 Отговор

    До коментар #25 от "Алфа Вълкът":

    Алфа вълкът това са псевдоними на руски тайни служби с които се организират грабежи над собственият си народ Всичко започва от алфа стига за името Този човек който се крие зад това име знае кой е по неговите писания се разбира про руският му манталитет Когато Китай унищожи Сащ или ги изпревари ела ми се обади ГРЕШКАТА НА САЩ Е ЕДНА НАТО С държави като БЪЛГАРИЯ Македония Сърбия трябва да бъде внимателно

    Коментиран от #34

  • 32 Тод

    1 10 Отговор
    Тръмп не е Обама! Никога Китай не може да изпревари САЩ! Всичко ново идва от Америка! Долара е Стандарт, който не вярва да спестява в Рубли или Юани- имали такива? Драскачи на сюрпризи много, а много са и Никулденските шарани, които им вярват!!
  • 33 Алфа Вълкът

    1 5 Отговор

    До коментар #28 от "Виж сега...":

    Вие хубаво се сваляте, ама за какво го правите на мой гръб? Аз ти пожелавам да я боднеш, защото очевидно не е била дълги години наред и затова ѝ се е разхлопала дъската.
  • 34 Алфа Вълкът

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "А Ти....О!":

    Изтрих много дълъг коментар защото ако имаше мозък, щеше да разбереш какво съм написал.
    Няма смисъл да се хабя за луди хора.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ТРАБВА ВСЯКА ДЪРЖАВА ПРИЕМНИК ДА ИЗДАВА И ОТНЕМА ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ПАСПОРТИ /ЧЛЕНКА НА ООН / !!!!! САМО ТЕРИТОРИИТЕ НА ПОСОЛСТВАТА ДА БЪДАТ НЕПРИКОСНОВЕНИ ,ДО ПРЕКЪСВАНЕ НА ДИПЛОМАТИЧЕСКИТЕ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ !!!!!!!!
  • 37 Крали Марко

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Алфа Вълкът":

    Х. Конг не е суверенна страна бе отФорко !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания