Отидете към основна версия

3 699 12

Гърция и Сърбия трябва да си пазят гърба

  • гърция-
  • александър вучич-
  • сърбия

Александър Вучич постави ЕС като основна тема

Снимка: БГНЕС/EPA

Гърция и Сърбия трябва взаимно да си пазят гърба. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от Катимерини.

Президентът на Сърбия е на официално посещение в Гърция. Той вече разговаря с гръцкия президент Прокопис Павлопулос.

„Двете страни трябва взаимно да си пазят гърба. Приоритет е изграждането на железопътна линия между Пирея и Будапеща през Белград. ЕС остава стратегическа цел за Сърбия. Ние сме на страната на международното право, когато става въпрос за международни меморандуми, свързани с нашите съседи“, заяви Вучич.

Гръцкото правителство проведе национален съвет за външна политика. В него беше обсъдено споразумението между Турция и Либия за разграничаване на морските пространства.

Гърция вече потърси подкрепа от ЕС по въпроса. Очаква се европейските държави да вземат отношение по време на срещата на Европейския съвет.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.

Свързани новини

  • Гърция подкрепя Балканите за ЕС

    Гърция е готова да подкрепи балканските страни извън ЕС, за да ускорят европейското си приобщаване. Това заяви гръцкият президент Прокопис Павлопулос, ...
    10.12.2019
    812
    3
  • Гърция се оплака на ООН от Турция

    Гърция призова днес ООН да осъди спорна сделка между Турция и Либия, която определи като „разрушителна“ за регионалния мир и стабилност, п ...
    10.12.2019
    2 793
    30
Новини по държави: