Отидете към основна версия

3 529 24

Трифонов иска да научи политиците да се страхуват

  • слави трифонов-
  • политици-
  • швейцария

Швейцарска медия анализира политическата кариера на водещия

Снимка: БГНЕС/EPA

Немскоезичният всекидневник Neue Zürcher Zeitung излезе със специален материал за политическата партия на Слави Трифонов.

Изданието се издава в Швейцария. От там припомнят, че Трифонов обяви политическите си амбиции по време на последното издание на своето шоу.

Коментира се, че Трифонов не иска да е обикновен политик, но е привлечен от политиката със своя политически проект. Трифонов се посочва като институция на българската сцена, като изнася концерти от 19-годишна възраст.

От шоуто му бяха излъчени 4200 издания, някои от които имат мечтани рейтинги. Припомня се, че със своята популярност той е успял лесно да привлече подкрепа за своя референдум за реформи.

Макар той да не е парламентарно представен, се смята, че е подкрепен от 10% от избирателите. Неговата партия може да бъде балансьор между правителството на консерваторите и представителите на националистите и социалистите.

Трифонов вече се е разграничил от проектите на Бепе Грило и Володимир Зеленски. Той често критикува медийната свобода в страната.

Изданието посочва, че българската медийна среда се доминира от Делян Пеевски и различни олигархични кръгове.

С призива на Трифонов за мажоритарни изброи, значимостта на отделните кандидати в България се повишава, а силната персонализация на българската политика ще се увеличи.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 13 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: