Отидете към основна версия

2 530 10

Убиха 17 милиционери в Афганистан

  • афганистан-
  • милиардери-
  • убити-
  • талибани
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Най-малко 17 милиционери са убили талибаните в Северен Афганистан. Атаката е била насочена към местния командир на полицията, който избягал невредим, заяви Джавад Хайри, говорител на губернатора на провинция Тахар, където е станало нападението.

Атаката идва след като представители на талибаните заявиха, че може да има временно прекратяване на огъня. По-рано те отказаха всички оферти за прекратяване на огъня от афганистанското правителство, с изключение на тридневно примирие през юни 2018 г. по повод празника Ид ал Фитр.

Настоящото предложение за прекратяване на огъня ще продължи между 7 и 10 дни. През това време ще бъде подписана мирна сделка със САЩ, заявиха талибанските власти. Разговорите между афганистанците от двете страни на конфликта биха последвали, за да се вземе решение за формата на следвоенния Афганистан.

Шест афганистански войски бяха убити в Северен Афганистан на 26 декември при нападение срещу армейска база. Най-малко 10 афганистански войници бяха убити на следващия ден при сложна атака на контролно-пропускателен пункт в южната провинция Хелманд.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: