Отидете към основна версия

1 681 4

Пожар погуби десетки животни в зоопарк

  • зоопарк-
  • маймуни-
  • крефелд

Новогодишни фойерверки може би стоят в основата на инцидента

Снимки: Shutterstock

Пожар в зоологическа градина в Германия в новогодишната нощ причини смъртта на голям брой животни, предаде Ройтерс.

Зоопаркът Крефелд съобщи, че цялото отделение на човекоподобните маймуни е изгоряло, като са загинали близо 30 негови обитатели.

Служители, цитирани от ДПА, пък уточниха, че сред жертвите има шимпанзета, орангутани и две горили, а също и прилепи и птици. Оцелели са две шимпанзета - Бали и Лимбо. Съседната "Градина на горилите" също е оцеляла. Горилата Кидодо и нейното семейство са живи и невредими, съобщи зоопаркът във Фейсбук тази сутрин.

"Неизмерима трагедия ни сполетя малко след полунощ. Нашата "Къща на човекоподобните маймуни" изгоря до основи", написа управата на зоопарка.

От зоологическата градина, както и от страна на градските власти заявиха, че не знаят причината за пожара и че полицията разследва трагичния инцидент. Те отказаха да коментират твърденията в местни медии, че новогодишни фойерверки може би стоят в основата на пожара.

Днес зоопаркът остава затворен.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Да бориш расизма с... маймуни

    Голям расистки скандал се разрази в Италия. За пореден път. Местните футболни власти решиха да използват образи на маймуни, за да изпратят сигнал в бо ...
    17.12.2019
    2 709
    9
  • Гръм уби два жирафа

    В рядък трагичен случай два жирафа в американски зоопарк са загинали, след като са били ударени от гръм, съобщи AFP. Инцидентът е станал в началото ...
    12.06.2019
    1 611
    7
Новини по държави: