Отидете към основна версия

10 986 41

Вашингтон: Европа не е полезна!

  • майк помпео-
  • сащ-
  • иран

Американският държавен секретар Майк Помпео призова официалните лица по целия свят да обсъдят атаката в Багдад

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският държавен секретар Майк Помпео заяви, че европейските съюзници на Вашингтон не са „толкова полезни“, колкото се надяваше относно убийството на иранския военен генерал Касем Сюлеймани, предава AFP.

Помпео призова официалните лица по целия свят да обсъдят атаката, която е високо оценена от републиканците на президента на САЩ Доналд Тръмп и близкия съюзник Израел, но в други места срещна резки предупреждения, което може да доведе до разпалване на регионално напрежение.

„Прекарах последния ден и половина, два дни, разговаряйки с партньорите в региона, споделяйки с тях какво правим, защо го правим, търсейки помощта им. Всички те са удивителни“, каза Помпео в интервю за Fox News.

„И след това говорих с нашите партньори от други места, които не са толкова добри. Честно казано, европейците не бяха толкова полезни, колкото бих искал да бъдат“, каза той.

Върховният представител на Европейския съюз за политиката на сигурност и външните работи Жозеп Борел призова всички участващи страни „да проявят максимална сдържаност и да проявят отговорност в този решаващ момент“.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 32 гласа.

Свързани новини