13 Януари, 2020 15:25 3 544 7

Австрия: САЩ ползват методи от преди 30 години

  • австрия-
  • северен поток 2-
  • сащ

Страната защити "Северен поток - 2"

Австрия: САЩ ползват методи от преди 30 години - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Министърът на външните работи на Австрия отхвърли санкциите на САЩ срещу проекта „Северен поток – 2“, съобщи Die Presse.

Министърът смята, че проектът спомага за енергийната диверсификация в Европа. Според Александър Шаленберг американското мнение по темата е въпрос на икономика.

Той не смята, че проектът засяга интересите на Украйна, въпреки че повишава руските доставки. САЩ твърдят, че проектът е икономически и засилващ европейската енергийна зависимост към Русия.

„Ние отхвърлихме екстериорното действие на санкциите. Това е неприемливо. Ние имаме еднакви ценности, но светът е многополюсен. Вече не използваме действия от преди 30 години“, заяви Шаленберг.

Руският президент Владимир Путин вече се договори с германския лидер Ангела Меркел за довършването на проекта.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Станчо

    4 14 Отговор
    Щом още действат защо да не ги ползват?!
  • 2 ърп

    35 0 Отговор
    Когато змията ще мре,започва най много да хапе.
  • 3 Съвпадък

    5 12 Отговор
    Меркелица и тоя острайхт в ролята на Чембърлейн и Даладие през 1938г.
  • 4 А стига бе

    45 1 Отговор
    Ааааа я каква соросоидна тишина под това инфо? Абе джендовци няма ли да изкарате и австрийците путинисти и ушанки? Кьде сте бе експерти келяви...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 И защо да се разпада?

    13 2 Отговор

    До коментар #5 от "Тролът ''Румяна Костова'' е все по-бесен":

    Русия не е унищожила или натикала в резервати никой от народите, които живеят във федерацията.сащ са тези, които си избиха местните индианци, а оцелелите от "цивилизоването" вкараха в резервати...А и от жизнено значение за тях е да поддържат войни и конфликти по другите континенти...
  • 7 Петър

    4 0 Отговор
    Най- ,,голямата демокрация" граби народа си за войни ,следене и подслушване,и същата тази демокрация смята за патриотизъм войниците и да мрат по чужди земи за интересите на корпорациите........ А Вие за чий интерес бихте искали да умрете??????
Новини по държави: