Отидете към основна версия

2 445 24

Северна Корея недоволна от САЩ

  • северна корея-
  • преговори-
  • сащ

Няма планове за нови преговори

Северна Корея няма да участва в типа преговори със САЩ, каквито имаше през миналата година. Това обяви един от висшите съветници на лидера на страната Ким Чен Ун, цитиран от Вашингтон Пост.

Съобщението е публикувано от държавните медии в страната. Според него през последните 18 месеца американските представители са постигнали малък напредък в преговорите и не са били достатъчно активни.

„Ние бяхме измамени от САЩ. Те ни хванах в диалог през последните 18 месеца, което беше загубено време за нас. Не мисля, че ще има преговори като тези във Виетнам. Тогава ние постигнахме добро споразумение, но не получихме обещаното“, заяви Ким Ке Гуан.

Той потвърди, че Ким Чен Ун има добро отношение към американския президент Доналд Тръмп, но то е лично. Според него Южна Корея се опитва да участва като посредник в диалога, което не е било обсъждано.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини

  • Тръмп изпрати писмо на Ким Чен Ун

    Американският президент Доналд Тръмп е изпратил писмо на лидера на Северна Корея Ким Чен Ун, съобщи ТАСС. Писмото е било предадено на администрация ...
    10.01.2020
    2 369
    7
  • Китай: Запазете диалога с КНДР

    Действия, които възпрепятстват диалога на Корейския полуостров не може да бъдат приети. Това заяви представителят на външното министерство на Китай Ге ...
    02.01.2020
    1 648
    7
Новини по държави: