Отидете към основна версия

15 541 32

Голям турски футболист загуби всичко заради Ердоган

  • хакан шюкюр-
  • турция-
  • сащ-
  • шофьор-
  • футболист-
  • реджеп ердоган-
  • гюленист

Турция го обвини, че има връзки с Гюлен

Снимка: БГНЕС/ EPA

Един от най-големите турски футболисти „загуби всичко“ заради президента Реджеп Ердоган и в момента е шофьор в САЩ, предаде „Велт ам Зонтаг“.

Бившият нападател на Галатасарай и турския национален отбор Хакан Шюкюр разкри, че е станал шофьор на „Юбер“, обвинявайки президента Реджеп Ердоган, че му е отнел всичко.

48-годишният бивш футболист, играл също за отбори като Интер и Блекбърн, се превърна във враг на властта в Анкара, която го обвини за връзки с организацията на Фетхуллах Гюлен. В Турция бе издадена заповед за ареста на Хакан Шюкюр.

Активите на Шюкюр бяха конфискувани от турските власти и той избяга в САЩ. През 2011 година бившият футболист се присъединява към Партията на справедливостта и развитието на Ердоган, но две години по-късно я напуска след скандал. След това започва кошмарът за Шюкюр – чупят бутика на жена му, децата му са тормозени, а неговият баща е арестуван. Ердоган ми отне всичко, разказа той.

В момента в САЩ е шофьор, а освен това продава книги. „Отнеха ми свободата, правото да се изразявам“, каза бившият футболист. Той споделя, че в Турция всички негови близки имат финансови затруднения заради натиска на властите. „Когато се присъединих към партията, Турция беше страна, която се съобразяваше с европейските стандарти и имаше много инвестиции от Европа. Политиката на Ердоган обаче доведе до лоши времена и страната тръгна в друга посока – ориентира се към Близкия изток, вместо към Европа“, каза репресираният турчин.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 24 гласа.

Свързани новини