Last news in Fakti

24 Февруари, 2016 16:25 2 140 2

Турски футболист може да влезе в затвора заради обида към Ердоган

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • хакан шюкюр-
  • затвор-
  • обида-
  • футболист

Хакан Шюкюр може да лежи в затвора до четири години

Турски футболист може да влезе в затвора заради обида към Ердоган - 1
Снимка: БТА/ AP

Бившият турски футболист Хакан Шюкюр е заплашен от четири години затвор заради обида към държавния глава Реджеп Ердоган, съобщи „Хюриет“.

Прокуратурата в Истанбул е повдигнала обвинения на Шюкюр заради обидно съдържание срещу Ердоган и сина му, публикувано в социалната мрежа Туитър.

В своя защита бившият футболист заяви, че съобщението, чието съдържание не се споменава, не е било насочено срещу президента.

Ако бъде признат за виновен, Хакан Шюкюр може да лежи в затвора до четири години. След края на футболната си кариера 44-годишният турчин се впусна в политиката.

Той бе издигнат от управляващата Партия на справедливостта и развитието (AKP) и влезе в парламента през 2011 година, но напусна след корупционен скандал и отиде в лагера на Фетхуллах Гюлен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    5 3 Отговор
    Турчин съди жена си заради обида към ердоган....

    Прокуратурата повдига обвинения на футболист за обида срещу ердоган....

    Журналисти влизат в затвора за клевета срещу ердоган.......

    Военни влизат в затвора за заговор срещу ердоган.....

    Хич не е диктатор тоя ердоган, и явно като всеки НЕдиктатор се стреми да си изгради култ към собствената си личност. Я пак пробвайте да ми кажете нещо хубаво ли ни чака от Турция на ердоган!
  • 2 гост

    1 1 Отговор
    Крайно време е тоя нагъл резак и цялата пасмина около него да се махат, и понеже няма да го направят со кротце и со благо ша има и здрав кьотек, от руснаците.
Новини по държави: