Отидете към основна версия

1 465 4

Иновациите водят към чиста околна среда

  • австрия-
  • себастиан курц-
  • околна среда

Себастиан Курц с големи цели за страната си

Снимка: БГНЕС/EPA

Светът трябва да намира иновации, които да ни водят към по-чиста околна среда. Това заяви австрийският премиер Себастиан Курц, цитиран от ТАСС.

Правителството на Австрия работи по план за 100% зелена енергия. Това трябва да бъде осъществено през следващите 10 години.

През следващите 20 години страната трябва да стане климатично неутрална. Срокът е с 10 години по-кратък от този, който ЕС си постави.

Според австрийският премиер зелените партии ще стават все по-силни. Той очаква в даден момент те да започнат да заменят социалдемократическите групи.

Повечето европейски лидери подкрепиха идеите за защита на околната среда. Курц определи Австрия като центъра на Европа.

Според него страната може да има важна роля в сближаването на Източна и Западна Европа. Той заяви, че много неща в Европа се развиват добре и европейците трябва да са благодарни за мястото, които обитават в момента.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Австрия иска нов договор за ЕС

    Австрийският министър по европейските въпроси Каролине Едщадлер обяви, че ще отправи искане за нов договор за ЕС, съобщи EU Observer. Тя обяви, че ...
    22.01.2020
    2 462
    8
  • Тунберг: Това е само началото

    Все още няма направено нещо съществено за запазване на околната среда. Това заяви шведската активистка Грета Тунберг по време на икономическия форум в ...
    21.01.2020
    2 208
    26
Новини по държави: