Last news in Fakti

24 Януари, 2020 15:50 1 454 4

Иновациите водят към чиста околна среда

  • австрия-
  • себастиан курц-
  • околна среда

Себастиан Курц с големи цели за страната си

Иновациите водят към чиста околна среда - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Светът трябва да намира иновации, които да ни водят към по-чиста околна среда. Това заяви австрийският премиер Себастиан Курц, цитиран от ТАСС.

Правителството на Австрия работи по план за 100% зелена енергия. Това трябва да бъде осъществено през следващите 10 години.

През следващите 20 години страната трябва да стане климатично неутрална. Срокът е с 10 години по-кратък от този, който ЕС си постави.

Според австрийският премиер зелените партии ще стават все по-силни. Той очаква в даден момент те да започнат да заменят социалдемократическите групи.

Повечето европейски лидери подкрепиха идеите за защита на околната среда. Курц определи Австрия като центъра на Европа.

Според него страната може да има важна роля в сближаването на Източна и Западна Европа. Той заяви, че много неща в Европа се развиват добре и европейците трябва да са благодарни за мястото, които обитават в момента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    2 1 Отговор
    Така е Себастиан,така е, само че най голямата иновация относно енергетиката е направена и според всички учени се нарича ядрена енергия ! А когато батериите станат екологични, тогава ги налагайте, защото в момента хибридите са 13 пъти по екологични.
  • 2 Eleonora

    3 2 Отговор
    Значи до 2030г енергията да е само от ВЕЦ, вятър, слънце...!? "Това значи 10год подред всеки втори ден да се забива по един вятърен генератор, всеки три минути по едно соларно съоражение (5 Kw) и всеки две години да се строи нова ВЕЦ, за да се достигне до ~30 ТhW допълнително производство на енергия, които са необходими за 100% зелена енергия"....и дали това е наистина 100% green!?!??? Май "зелената романтика" е в кулминационната си точка...

    Коментиран от #3

  • 3 Kvo rabotish to ma q kaji

    0 5 Отговор

    До коментар #2 от "Eleonora":

    Chestno kazano I 17 visschi da imash nikoga nqma da uspeesh v jivota
  • 4 Доктор Менгелеле

    3 1 Отговор
    До #2 Eleonora
    Много си права , тия зеленчуци да си купят Лакалут та да си мият тракащите от студ зъбки ! И кажи на №3 че работата ми е набутален шлайф на ауспусите на такива като него !
Новини по държави: