Отидете към основна версия

3 294 14

Нови разкрития за Тръмп

  • сащ-
  • джон болтън-
  • доналд тръмп

Джон Болтън подготвя книга

Снимка: БГНЕС/EPA

Американският президент Доналд Тръмп е поискал замразяване на подкрепата за Украйна, докато правителството не му осигури информация срещу политически конкурент. Това се потвърждава в неиздадената книга на бившия съветник на президента по национална сигурност Джон Болтън, съобщи New York Times.

Части от книгата са били изпратени на издателите на Болтън и представители на Белия дом. Те се считат и за пример за това какви биха били показанията на политика пред Сената.

В момента се води процес срещу Тръмп по обвинения за указване на натиск над друга страна за получаване на политическа подкрепа. Според Болтън, държавният секретар Майк Помпео и министъра на отбраната Майк Еспер редица пъти са призовавали президента да освободи подкрепата за Украйна.

Тръмп е настоявал, че това ще стане, когато украинското правителство предаде цялата информация за разследването свързано с бившия вицепрезидент Джо Байдън и приближени до бившия държавен секретар Хилари Клинтън.

Лидерът на демократите в Горната камара Чък Шумър призова Болтън да бъде призован за свидетел. Президентът Тръмп отхвърля обвиненията, като Белият дом може да редактира книгата.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.

Свързани новини