Отидете към основна версия

2 710 6

Румънският президент издигна Орбан за премиер

  • румъния-
  • правителство-
  • клаус йохани

Той може да състави ново правителство

Снимка: БГНЕС/EPA

Румънският президент Клаус Йоханис обяви, че отново издига кандидатурата Людовик Орбан за премиер на Румъния, съобщи РИА Новости.

Това стана, след като президентът призова за преговори за съставянето на ново правителство. Очаква се лидерът на Национално – либералната партия да опита отново да състави кабинет.

Правителството падна след успешен вот на недоверие. Президентът проведе разговори с всички парламентарно представени партии.

Той обяви, че след разговорите е решил да даде нов мандат на премиера. Предходното правителство встъпи на власт през есента.

Според Йоханис на този етап предсрочните избори са най-добрият вариант. След разговорите с партиите, обаче той е решил да даде нов мандат за съставяне на правителство.

Правителството на Орбан опита да направи промени в реформите на предходния кабинет. То обаче не събра мнозинство в парламента.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.

Свързани новини

  • Връщат премиера на Румъния

    Президентът на Румъния обяви, че дава мандат за премиер на Лудовик Орбaн, съобщи ТАСС. Държавният глава обяви това след разговори с парламентарни п ...
    13.03.2020
    1 750
    0
  • Румъния върви към предсрочни избори

    "Без изненада от президентския дворец Котрочени. "Случайно" Людовик Орбан отново е предложен за премиер", пише в. "Котидианул ...
    07.02.2020
    1 121
    4
  • Свалиха правителството в Румъния - Февруари 2020

    Парламентът в Румъния свали от власт правителството на премиера Людовик Орбан, съобщи РИА Новости. Вотът на недоверие е бил подкрепен от 261 депута ...
    05.02.2020
    6 517
    33
  • Едно румънско село в плен на Орбан

    Един актуален случай от румънското село Дитрау показва как действа пропагандата на Орбан в съседните страни. В него главните герои са двама пекари от ...
    04.02.2020
    3 220
    7
Новини по държави: