Отидете към основна версия

4 353 54

Турция няма споразумение с Русия

  • русия-
  • идлиб-
  • турция

Страната не отстъпва за Идлиб

Снимка: БГНЕС/EPA

Русия и Турция все още не са постигнали окончателно споразумение за Сирия, съобщи ТАСС.

Двете страни ще продължат преговорите и през утрешния ден. Днес беше втори ден на преговорите между делегациите на двете страни.

Турските власти не обмислят възможности за промяна за съществуващите наблюдателни пунктове. Говорителят на турския президент Ибрахим Калин заяви, че преговорите за Идлиб все още не са дали резултат.

„Нашата основна цел е да върнем меморандума от Сочи. Ще продължим да разполагаме наши военни в региона, за да гарантираме безопасността на региона“, заяви Калин.

Турция обяви, че не планира да усложнява отношенията си с Русия, заради преговорите. Страната е отхвърлила документи и кадри, предложени ѝ от другата страна.

От там настояват за изтегляне на сирийските правителствени сили от района на Идлиб. Русия все още води преговори за компромис.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Турция трупа бойна сила в Идлиб

    Турция прехвърля към своите наблюдателни пунктове в Идлиб 300 камиона с бронетранспортьори, самоходни артилерийски установки и боеприпаси, предаде РИА ...
    18.02.2020
    4 226
    62
  • Русия и Турция продължават преговорите

    Втори ден в Москва продължават руско-турските преговори, посветени на ситуацията в сирийската провинция Идлиб. Начело на турската делегация е заместни ...
    18.02.2020
    3 556
    16
Новини по държави: