Отидете към основна версия

1 547 5

Орбан: Докато еврото гине, Брюксел губи време

  • виктор орбан-
  • унгария-
  • евро-
  • криза-
  • ес

Премиерът на Унгария Виктор Орбан обвини Европейския съюз, че не е успял да се справи с икономическата криза. На лекция в Румъния той отправи остър упрек към европейските чиновници, че само си губят времето, докато хиляди остават без работа, а еврото почти е  пред срив, предаде Ройтерс. Еврозоната и западната част на ЕС Орбан описа като „порочен кръг от липса на отчетност  и провалени институции”.

Консерваторът Виктор Орбан често влиза в остри пререкания с Брюксел, тъй като е обвиняван в опити да ограничи демокрацията в страната, влияейки на независимостта на Централната банка, съдебната система и медиите. Унгария е най-закъсалата стана от Централна Европа и се опитва да намери международен заем, за да се справи.

„Брюксел прекарва ценни дни и седмици, определяйки  колко големи да бъдат клетките с кокошки. Те твърдят, че прасетата трябва да имат играчки, с които да се забавляват, а патките да бъдат щастливи – това е европейски проблем”, саркастично заяви унгарският премиер.

Той е категоричен, че кризата не може да бъде преодоляна с „европейска рецепта”, а най-големият й проблем е самият Брюксел.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: