Отидете към основна версия

2 238 30

Американското разузнаване: Русия работи за преизбиране на Тръмп

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • русия

Това се твърди в нов доклад

Снимка: БГНЕС/EPA

Представители на американското разузнаване са предупредили членове на Конгреса, че Русия работи за преизбирането на Доналд Тръмп, съобщи Вашингтон Пост.

Това е било заявено в специален доклад. Той вероятно е довел до отстраняването от длъжност на директора на националното разузнаване.

Тръмп бил гневен, след като чул доклада. Това довело и до освобождаването на Джоузеф Магуайър.

Докладът е бил представен от помощника на Магуайър Шелби Пиърсън. Той има репутация на прям служител.

Смята се, че Тръмп е бил с впечатление, че докладът ще е достъпен само за председателя на комисията по разузнаване към Долната камара Адам Шиф.

За шеф на разузнаването вече е назначен Ричард Гренел. Той няма опит в тези среди и се смята, че така президентът може да влияе на агенцията.

Представители на администрацията са оспорили заключенията в доклада. Според тях Тръмп е показал, че не е положително настроен към руските действия.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.

Свързани новини

  • Русия коментира нови разкрития от САЩ

    Русия очаква с напредването на предизборната кампания в САЩ да се появяват все повече съобщения за нейна роля в изборите. Това заяви говорителят на ру ...
    21.02.2020
    7 368
    22
  • Тръмп обещал помилване на Асандж

    Американският президент Доналд Тръмп е предложил да помилва основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асандж, ако каже, че Русия няма нищо общо с пу ...
    20.02.2020
    1 438
    2
  • Тръмп работи с Ердоган за Идлиб

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че работи с турския държавен глава Реджеп Ердоган по ситуацията в сирийския район Идлиб, съобщи Fox News. Дв ...
    19.02.2020
    3 288
    43