21 Февруари, 2020 12:00 2 223 30

Американското разузнаване: Русия работи за преизбиране на Тръмп

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • русия

Това се твърди в нов доклад

Американското разузнаване: Русия работи за преизбиране на Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Представители на американското разузнаване са предупредили членове на Конгреса, че Русия работи за преизбирането на Доналд Тръмп, съобщи Вашингтон Пост.

Това е било заявено в специален доклад. Той вероятно е довел до отстраняването от длъжност на директора на националното разузнаване.

Тръмп бил гневен, след като чул доклада. Това довело и до освобождаването на Джоузеф Магуайър.

Докладът е бил представен от помощника на Магуайър Шелби Пиърсън. Той има репутация на прям служител.

Смята се, че Тръмп е бил с впечатление, че докладът ще е достъпен само за председателя на комисията по разузнаване към Долната камара Адам Шиф.

За шеф на разузнаването вече е назначен Ричард Гренел. Той няма опит в тези среди и се смята, че така президентът може да влияе на агенцията.

Представители на администрацията са оспорили заключенията в доклада. Според тях Тръмп е показал, че не е положително настроен към руските действия.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    16 7 Отговор
    Това би трябвало да ви говори , че президента ви не става и за чеп за зеле , драги ми краварчета.
  • 2 Бойко Боклука

    11 1 Отговор
    Платих си такса спокойствие, пера милиарди, в Барселона май ме хванаха!
  • 3 Рошко

    6 5 Отговор
    Тва го знаем само не знаем, на каква заплата е клоуна при Путин 😁😁😁😁

    Коментиран от #12

  • 4 някой си там

    20 2 Отговор
    Един призрак броди в краварника! Призрака на глупоста!
  • 5 стоян георгиев

    5 8 Отговор
    тоя съсипа всичко до което се добара!няма да се учудя ако вземе та се самоубие с няколко удара с нож в гърба!!!!смени с лаици и лакеи цялата американска администрация,но дори и те не издържат на натиска на тъпотиите му!
  • 6 Доналд Тръмп

    6 6 Отговор
    За достатъчно пари ще продам Мелания, дъщеря си, дори САЩ, а парите не миришат, руското злато не е по различно от другото
  • 7 бай Дончо

    6 0 Отговор
    Ми и те не хочат Съндърс, социалистът демократ
  • 8 Генерал-лейтенант софиянец на кореняк

    8 16 Отговор
    Кремъл наистина има сметка да преназначи Тръмп за президент на САЩ, но българските русофили комунисти не са съгласни с Тръмп и ще принудят Кремъл да се допита първо до тях дали да преизберат Тръмп!! Те се чувстват като директорите на тази планета! Вчера една дузина комунисти ми заявиха, че не са съгласни с това България да е в НАТО? България, господа комунисти е в НАТО по волята на българският народ. Това стана на 18.03.2004 с гласуване в парламента, като 226 народни представители бяха за, 4 против и нито един въздържал се. Трябва да се опитате поне да си завършите основното образование, за да знаете, че България е парламентарна Република, а Конституцията на България е определяща за всичко. Къде сте били в този ден? В историята няма ако! Да сте отишли пред парламента и да сте заявили, че вие сте директорите, които трябва да бъдат питани от парламента за всичко с референдуми и да променят конституцията както на вас ви е кеф! Такава пряка демокрация има в Швейцария, но вие също може да си я създадете, като си направите държава нейде в руските степи към Монголия да речем, или Татарстан. Тука не и в историята няма ако. Иначе мащабен военен ''сбор'' не искам да употребя думата ''военно положение'' и денонощни лицеви опори за вас комунистите и бягане сутрин по 30 км докато ви се пооправят мозъците.

    Коментиран от #16, #23, #24

  • 9 Тррррръъмп

    3 0 Отговор
    На метеното:))) Уникални глупости и простотии приказват, незнам кой им вярва ?
  • 10 ****

    10 2 Отговор
    Тези яко ги тресе треската,навсякаде виждат руснаци,в леглото,под леглото,абе с една дума навсякаде.А това води до психиатрията.
  • 11 тръмпета

    8 1 Отговор
    Бай Дончо ще бъде преизбран,не защото руснаците му помагат,а защото ...има още работа да върши с т.н."сделка на века".Понимаешь?!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Щом Русия работи

    3 1 Отговор
    Значи ще го преизберът.
  • 14 Горо

    5 5 Отговор
    Чух Тръмп да критикува журито, което връчило Оскар на южнокорейски филм. Защото - забележете, той имал проблеми с корейците в сключването на нови търговски споразумения. Тоест, корейците се инатят, правят ни номера, а ние им връчваме даже Оскар. Типичен Бойко Борисов! Тях двамата сякаш една майка ги е раждала! Близнаци по глупост и арогантност!
  • 15 Джони

    6 2 Отговор
    Въпросът трябва по-скоро да е защо разузнаването работи за избирането на кандидата на Демократите.
  • 16 Горо

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "Генерал-лейтенант софиянец на кореняк":

    А дали Вие, уважаеми имате основно образование, след като твърдите, че българският народ пожелал да влезем в НАТО? Имаше ли референдум по този въпрос, както и по въпроса за влизането на страната ни от Европейския съюз? И защо английският народ гласува на референдум за излизането на Великобритания от този съюз? Да не би според Вас - просветения човек, този народ да е по-глупав от българския народ?

    Коментиран от #19, #26

  • 17 Сандо

    1 0 Отговор
    Ако искат тази страна да се управлява от нормални хора,руснаците ще трябва да народ да подменят.Ама дали ще могат да намерят такива?
  • 18 kjl

    4 5 Отговор
    Тръмп може да не е положиелно настроен към руснаците, но е изключително удобен за тях. Той е стрхливец и като види дебелия подвива куйрук. Лае, лае, но с беззъба уста. За годините в които е президент, упадъка на америка е впечатляващ. Гоеполитически губят всеки един сблъсак. Който и да ги ритне, те се правят, че не ги е заболяло. Няма по-подходящ галфон от Тръмп за руснаците. Нормално е да му стискат палци.

    Коментиран от #22

  • 19 Факт

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Горо":

    Мани го тоя не е и редник!
  • 20 Един

    4 1 Отговор
    Ако Русия "работи" за преизбирането на Тръмп - това значи, че колкото и да е велик Тръмп, толкова е подходящ за сриването на щатите!
  • 21 Барчо

    6 1 Отговор
    Доколкото си спомням някаква американска статистическа фирма публикува преди седмица-две данни, че сегашния американски президент Доналд Тръмп е покачил рейтинга на доверието към себе си и е стигнал 38%. От допитаните, разбира се. Тази цифра за разбиращите е рекордна и ако в момента се избира президент, то победителя ще е Тръмп. Американските тайни служби веднага започват пропагандната си дейност и видите ли, Тръмп беше избран от руснаците отново.
  • 22 Барчо

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "kjl":

    Щатите ми приличат на дърво с отрязани корени. Гледаш го, зелено, цъфти и си мислиш, че ще е вечно. В един момент забелязваш, че нещо не е много читаво, през лятото му падат листа, завъжда червеи. Почваш да му слагаш торове, вода, ма то продължава да линее. Който и президент да беше застанал на кормилото, не може да направи кой знае какво. Тръмп може в изказванията си да е бързата уста и да изглежда на шут, но в действителност прави впечатляващи неща за американската икономика по всякакъв начин, без да го интересуват прийомите. Той е силен президент на една държава, която поставя рекорд на международна задлъжнялост и слаба икономика. За да се опита да се наложи като едноличен хегемон, единствената възможна стъпка в момента е да предизвика трета световна война, което естествено не гарантира дали ще излезе като победител. Още по времето на предния президент в първия му мандат започна да се усеща, че Америка не е е това което е била. Още тогава беше видно, че не може да накаже Русия по абсолютно никакъв начин за каквото и да е. Сега това е очевадно.
  • 23 Ама и ти си

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Генерал-лейтенант софиянец на кореняк":

    изкудкудякал,като началниците си от кравристан. На Русия въобще не и до кой малоумник ще е президент на САЩ или не. Имат си достатъчно проблеми за решаване,че да се занимаватс този папагал Тръмп. Най-хубавото при него са жените му и дъщерите му тной не става нищо дядка сдядка прост.А що се отнася до членството ни в НАТО,не е провеждано допитване до народза искаме ли или не,а оня глупак прост с грознат мутра Пасито ни завлече и рева и се таркаля,като магаре в прахта да моли да ни приемат в НАТО. Този дебил въобще не е олицетворение на народа,той е лекето от народа,което трябва да бъде изстъргано. Не пиши глупости,защото ако се проведе референдум и резултатите му се вземат и приложат има в предвид,че ще са минимум хората,които ще са съгласни да останат,основната маса хора ще са за излизане от този терористичен съюз. То за това не се провеждат такива допитвания до народа,защото се знаят резултатите.
  • 24 Ей боклук нямаш

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Генерал-лейтенант софиянец на кореняк":

    никакво право да гониш който и да е. Ако на теб не ти изнася не пиши ,а тези 240 алгъзника избрани от народа трябва да се съобразяват с мнението на народа,защото той им е началник,а не те на него. И най-малкото за такива значими неща трябва да има допитване до тези,които са те избрали и са те пратили там да ги предстваляваш,а не тихомълком да се приемат неща,които решават съдбата на народа за дълъг период от време.

    Коментиран от #27

  • 25 Гошо

    4 0 Отговор
    Поредното доказателство че луд умора нема От друуга страна ммного моогъщи тия руснаци бе нали бяха нещо Г Волта със сняг
  • 26 Барчо

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Горо":

    Мисля че тази е последната година с пари по програми за въздигане на българската икономика. От догодина ще внасяме само членски внос и ще плащаме глоби по най-различни поводи. Те тогава ще видим "бел вълк по пладне" и къде дефикират гладните. Нали никой не си е мислил, че ще получаваме пари от ЕС докато свят светува??? Истината ще блесне, но прангите са сложени. Всеки знае, че Англия не е някаква държавица от третия свят, каквито сме ние в момента и едва успява да се измъкне от ЕС. Нас ще ни глозгат кокалите от ЕС на живо без анестизия и няма измъкване.
  • 27 Барчо

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ей боклук нямаш":

    Първото нещо, което направиха е да си гласуват тихомълком безнаказаност и несменяемост. Като казвам несменяемост, имам в предвид че при тези избори си управляващ, а на другите или по-другите си опозиция, но си вътре. Важното е да си вътре. Те точно така направиха. След това узакониха законно да разграбят всички държавни благини, а после и паричните спестявания. След като народа гледаше как се разграбва държавата и самия него, нямаше възможност да се огледа какви ги вършат в НС. Не позволиха народа да бъде светнат какво на практика ще стане след като БГ влезе в ЕС и НАТО. Много си мисля че въпреки мътната вода и еофория ако се беше направил референдум за влизането ни в двете организации, най-малкото нямаше да сме в НАТО.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ели

    2 0 Отговор
    "Браво на Русия" щом те избират американският президент. Колко цинично, колко жалко нали? Страна която определя съдбата на цяло то човечество (тъй като американците казват " Господ обича Америка" ) и естествено те имат право на всичко тъй-като светът принадлижи на тях и") и оказва се, че не Америка а Русия преопределя съдбата на човечеството.
  • 30 Зайко Байко многознайко

    1 0 Отговор
    Те и други тaкa кaзвaт, но пилците cе броят нa еcен. Тръмп нямa друг избор оcвен дa подддържa рaзличиятa и междуоcобните рaзмирици в регионa.Рaзделяй и влaдей. Проблемът е че не умее дa лaвирa. Дружбaтa му c изрaелците му cъздaвa проблеми c Ирaн, положителното отношение към кюрдите му cъздaвa проблеми c Турция. Caудитците му cъздaвaт проблем c йеменците. 40% от cветовните енергетични ноcители cе трaнcпортирaт през Ормузкия пролив и Cуецкия кaнaл. Товa непрекъcнaто нaпрежение пълни кошницaтa нa Путин. Човешкото cъщеcтво cе упрaвлявa , чрез три оcновни лоcтa: хляб , вино и зрелищa. Зрелищaтa ги имaме в изобилие, хлябът и виното т.е. вcички acпекти нa животa зaвиcят обрaзно кaзaно от енергоноcителите. Не cе плaшете, животът ни ще cтaвa вcе по-cкъп a дaнъците вcе по-виcоки.