Отидете към основна версия

835 0

Убиецът от Уисконсин бил бивш военен

  • уисконсин-
  • атентатор-
  • синкхи
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападателят от Уисконсин, който вчера уби шестима и рани 30 души в сикхски храм, не е младеж, а 40-годишен бял бивш военен. Това съобщи „Фокс нюз“, позовавайки се на собствени източници. Масовият убиец се казва Уейд Майкъл Пейдж.

Първоначалната версия бе, че стрелецът е мюсюлманин. Той бе разстрелян на място пред храма от полицаи, като преди това уби един от униформените.

Поредната стрелба на месо в САЩ дойде от град Оук Грийк, щата Уисконсин. Полицейските власти определят стрелбата в храма на сикхи  като "акт на вътрешен тероризъм". По-рано президентът на САЩ Барак Обама изрази "голямо съжаление" за смъртта на сикхите.

Сред загиналите е президентът на храма, който се опитал да омилостиви нападателя. Свидетели твърдят, че е бил доста татуиран. Разследващите разгадават и какво значат изрисуваните символи върху кожата му.

Армейските регистри показват, че Пейдж е бил специализиран в провеждането на психологически задачи, но е ясно защо е напуснал. Съобщава се, че стрелецът бил расист.

Междувременно в Индия се проведе митинг в защита на сикхите в САЩ. Около 500 000 души в страната изповядват това вероизповедание.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Мюсюлманин е атентаторът от САЩ

    Най-малко седем са жертвите на поредната стрелба в САЩ, при която въоръжен нападател откри огън в сикхски храм в Оук Грийк в щата Уисконсин. По ...
    06.08.2012
    1 847
    1