Отидете към основна версия

10 860 13

Европа търси общо отваряне на границите

  • ес-
  • граници-
  • транспорт

Обсъждат се варианти за общи действия

Снимка: БГНЕС/EPA

Четири големи европейски държави излязоха с призив за координиране на действията по вдигане на ограниченията за транспорта, съобщи France 24.

Държавите, които подкрепят предложението са Франция, Германия, Италия и Испания. Основно предложение е координиране на действията по вдигане на ограниченията за трансграничния транспорт в Европа.

Потвърдена е подкрепата за предложение за авиокомпаниите. Става въпрос за издаването на ваучери на пътници с отменени полети.

Така ще се отмени временно правилото за изплащане на компенсации. Така ще се осигурят средства за работа на компаниите в сферата.

Предлага се финансова подкрепа за железопътните превози. Водят се разговори за възможно отваряне на европейските граници.

Това обаче ще става след споразумение с европейските представители.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.

Свързани новини

  • Балтийските държави отварят граници

    Балтийските страни обявиха, че ще създадат обща зона за свободно придвижване, съобщи France 24. Това обявиха Естония, Латвия и Литва. От 15-ти май ...
    06.05.2020
    2 780
    5
  • Европейски страни подкрепят авиокомпаниите

    Германия, Италия и Испания подкрепиха предложението за отмяна на правилата, които карат авиокомпаниите да изплащат обезщетения за неизпълнен полет, съ ...
    02.05.2020
    2 992
    8
  • ЕС върна повечето си граждани

    Връщането на европейски граждани от страни извън ЕС е почти завършено. Това обяви върховният европейски представители по въпросите на външните работи ...
    02.05.2020
    3 528
    12
Новини по държави: