Отидете към основна версия

2 153 4

ЕС може да отвори граници за туристи

  • ес-
  • туристи-
  • граници

Възможен е туристически сезон

Снимка: БГНЕС/EPA

Вътрешните граници на Европейския съюз могат да се отворят. Това се казва в част от препоръките на европейските представители, цитирани от Дойче Веле.

Препоръките са свързани с началото на туристическия сезон в ЕС. Европейски страни вече призоваха за решение относно преминаването на границите.

Няколко страни вече се разбраха за отваряне на границите със своите съседи. Това направиха балтийските държави, Австрия, Германия, Швейцария, Словакия и Чехия.

Предложенията на ЕК имат препоръчителен характер и правителствата се ангажират дали да ги изпълнят. Препоръчва се на летищата и в самите самолети, пътниците и екипажите да носят предпазни маски.

В самолетите няма нужда от оставяне на празни седалки. Все още не е ясно, дали ще се допускат туристи извън ЕС, но се препоръчва да се заложи на национален и вътрешен туризъм.

Хотелите и плажовете трябва да осигурят нужните условия за посетителите. Трябва да се избягва струпване на голям брой хора на едно място.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Румъния предлага екскурзии до България

    Компании за туристически обиколки в Румъния вече предлагат екскурзии до България, Гърция, Турция, Кипър и Хърватия, съобщи Romania Insider. Наблюда ...
    13.05.2020
    2 500
    6
  • ЕС: Без карантина за туристите

    ЕС обяви препоръки към страните за вдигането на граничния контрол, съобщи France 24. Указанията трябва да са основа за започването на туристическия ...
    13.05.2020
    4 894
    18
  • ЕС решава за туризма и бюджета

    Европейските представители се очаква да издадат указания за работа към туристическия бранш, съобщи France 24. Така ще стане ясно кога и как ще може ...
    13.05.2020
    1 974
    5
  • Туристически сезон в Европа ще има

    Туристически сезон в Европа ще има. Това заяви европейският комисар по икономическите въпроси Паоло Джентилони, цитиран от ANSA. Джентилони обяви, ...
    13.05.2020
    3 217
    8
Новини по държави: