Отидете към основна версия

4 888 18

ЕС: Без карантина за туристите

  • ес-
  • туристи-
  • пътуване

Обявени са препоръки за европейските държави

Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС обяви препоръки към страните за вдигането на граничния контрол, съобщи France 24.

Указанията трябва да са основа за започването на туристическия сезон. Така сферата ще може да реализира реален сезон.

Европейската комисия не подкрепя поставянето на пътуващите между държави от ЕС под карантина, както и предложението за въвеждането на здравни сертификати.

Според ЕК е необходимо пътуващите в ЕС да не бъдат ограничавани след пристигането си, ако държавата, в която идват и страната, от която пристигат, прилагат сходни мерки срещу епидемията

Комисията настоява за уеднаквяване на начините за събиране на данните за заболеваемостта в ЕС, както и тези данни да бъдат достъпни в реално време за сравнение.

Много страни вече има двустранни споразумения за отваряне на границите. Предвиждат се общ подход за възстановяване на свободното движение и координирано вдигане на ограниченията по границите.

Вдигането на ограниченията започва с районите и страните с подобни условия. Страните трябва да действат, наблюдавайки райони с добро положение, основавайки се препоръките и използвайки регионална карта.

Ще се даде приоритет на движението в ключови райони на дейност. Разработват се протоколи за хотелите и ресторантите за защита на гостите. Включва се ограничение на контактите между служителите и пътниците.

Препоръчва се координация между страните при възобновяване на пътуванията.

Препоръчва се ваучерите за неизпълнено пътуване да се превърне в по-добра алтернатива от връщането на средства. Планира се подкрепа за туризма и работещите в сферата.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.

Свързани новини

  • ЕС може да отвори граници за туристи

    Вътрешните граници на Европейския съюз могат да се отворят. Това се казва в част от препоръките на европейските представители, цитирани от Дойче Веле. ...
    13.05.2020
    2 151
    4
  • ЕС решава за туризма и бюджета

    Европейските представители се очаква да издадат указания за работа към туристическия бранш, съобщи France 24. Така ще стане ясно кога и как ще може ...
    13.05.2020
    1 968
    5
Новини по държави: