Отидете към основна версия

8 746 43

Силни групировки на олигарси превземат България

  • българия-
  • протести-
  • медия

Ирландско издание коментира протестите в страната

Снимка: БГНЕС/EPA

През последните четири седмици български граждани излязоха на протест срещу правителството в страната. Това се казва в анализ на ситуацията в страната на Айриш Таймс.

През последните месеци ЕС разглежда случаи на срив на върховенството на закона. Групата е съсредоточена предимно върху Унгария и Полша, но в други страни също се наблюдават такива неща.

Правителството на ГЕРБ е обвинявано, че е обвързано с престъпни групи. Припомня се, че през последните седмици са излезли редица публикации и снимки от спалнята на премиера.

Правителството е издигнало потическото връзкарство до невиждани нива и влиза в постоянни спорни ситуации. Българската държава продължава да е най-бедната в ЕС, въпреки големите европейски субсидии.

Мощни олигархични групи са превзели страната. В повечето държави медиите биха посочили това, но в страната повечето от тях са превзети от олигарси.

Повечето протестиращи не са свързани с политически групи и не са организирани от определени представители, а разчитат на социалните мрежи, настоявайки да живеят в нормална европейска държава.

Премиерът Бойко Борисов има репутацията на много диалогичен политик в ЕС, като добрите му отношения с германското правителство и консерваторите, му помагат да остане извън погледа на европейските представители.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 50 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: