Last news in Fakti

11 Август, 2020 16:05 4 890 38

Готви се "масово затваряне на очи пред немското посолство"

  • немско посолство-
  • германско посолство-
  • ангела меркел-
  • германия-
  • протест-
  • протести-
  • оставка-
  • европари

Организаторите на протеста призовават немските политически лидери "да поставят въпроса за степента на корупцията в България, която бива легитимирана чрез тяхното незаемане на позиция" и очакват те "да вземат отношение към настоящите протести и лицата Бойко Борисов, Иван Гешев, Делян Пеевски и Ахмед Доган, от които пряко страдат българската демокрация и българският народ"

Готви се "масово затваряне на очи пред немското посолство" - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

"Масово затваряне на очи" пред немското посолство у нас се организира утре от 18:00 часа, съобщават организаторите на страницата си във Facebook. Протестиращите срещу статуквото граждани са бесни, защото според тях Европа "спонсорира мафиотските структури у нас, които без нейните финансови ресурси не биха могли така здраво да се окопаят във властта, както от началото на членството ни в Европейския съюз".

Ето какво още гласи призивът:

"Събираме се, за да попитаме немското представителство у нас защо вече едно десетилетие една от водещите сили в Европейския съюз толерира очевидната организирана престъпност в нашата управленска класа в лицето на Бойко Борисов и неговите правителства, както и на свързаните с тях структури в съдебната система. Искаме да знаем как се съвместяват претенциите за върховенството на закона, които съпътстват всяка европейска директива към България, с широко затворените очи на европейския политически елит за техните „партньори“ от ГЕРБ.

Дори преди месец Манфред Вебер, лидерът на ЕНП - най-голямата партия в Европейския парламент, обяви "пълната си подкрепа за правителството на Бойко Борисов в борбата му срещу корупцията". Той сериозно ли?

Интересуваме се също от това как една толкова развита система за финансов мониторинг като европейската, и в частност немската, допуска изтичането на милиарди от еврофондове в джобовете на българските олигарси и управленци.

Искаме да покажем, че сме несъгласни Европа неформално да спонсорира мафиотските структури у нас, които без нейните финансови ресурси не биха могли така здраво да се окопаят във властта, както от началото на членството ни в Европейския съюз.

Не искаме нашият министър-председател да бъде „пиколо“ на Меркел и на всички останали европейски лидери.

Ние искаме да прекратим обезличаването на демокрацията в България, за което мълчанието на европейските институции и политически сили допринася вече толкова време.

Призоваваме немските политически лидери да поставят въпроса за степента на корупцията в България, която бива легитимирана чрез тяхното незаемане на позиция. Очакваме да вземат отношение към настоящите протести и лицата Бойко Борисов, Иван Гешев, Делян Пеевски и Ахмед Доган, от които пряко страдат българската демокрация и българският народ.

Моментът е исторически. Подкрепете ни!

Срещата е в 18:00ч на метро станция Жолио Кюри от страната на Интерпред и към 18:20 тръгваме към самото посолство.

Този протест се разграничава от противниците на Европейския съюз. Той иска да подкрепи пълноценното и равноправно израстване на България в демократичните ценности на Европа чрез заемане на критична позиция и апел към поемане на отговорност. "


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 54 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абсолютно

    119 7 Отговор
    Подкрепям напълно!

    Коментиран от #38

  • 2 Последния Софиянец

    64 3 Отговор
    Вече е определена датата за Немския и Българския локаут.30 август

    Коментиран от #37

  • 3 Майна

    79 3 Отговор
    И СЪС ЗАТВОРЕНИ ОЧИ ЩЕ СЕ НАМЕРИМ!!! БРАВО , СЪНАРОДНИЦИ!!!
  • 4 Грейс

    80 4 Отговор
    Тези в ЕС са същите като Боко и глутницата му, но имат по префинен начин за "усвояване" на средствата. Дори започвам да мисля че има завера за усвояване на парите от европейските лидери. Вие си стоите със затворени очи. ГАРВАН, ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ.

    Коментиран от #10

  • 5 Наркомани и диктатори

    41 2 Отговор
    OLAF ЕВРОРЕЙСКИЯ СТРАЖ НА фИНЛАНДЕЦА НАРКОМАН
    ВИЛЕ ИТАЛА СПРЯ ЛАУРА КЬОВЕШИ!ЗАЩО?БЪЛГАРСКАТА ВЛАСТ И ПАРЛАМЕНТА КРАДЪТ ЕВРО-МИЛИАРДИ И НЯМА КОЙ ДА ГИ СПРЕ!КАКВО СТАВА?АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ КОКАИН И ПРОСТИТУТКИ ЗА 800 ЕВРА НА ЧАС!БАЛОНА СЕ НАДУВА,НАДУВА!
  • 6 Фактология

    68 2 Отговор
    Пред американското кога...Или там се дават пари за тенекии без допитването на народа.Мустафата да каже защо толкова бързо изприпка при Боко в началото на протестите.
  • 7 АБЕ

    11 71 Отговор
    ВИЕ ТОН В ЖИВОТА НА ГЕРМАНИЯ ЛИ ЩЕ ДАВАТЕ? НЕЩО МАЙ СТЕ СЕ ОБЪРКАЛИ
  • 8 VVV

    51 5 Отговор
    Дебелогъзия душман е измислил държавнохранилческа система при която едни и същи да живеят ,,ЦЯЛА ЖИВОТ,, на чужд гръб .Да вземат и заплата и пенсия ,а изчезващия народ с живота си да плаща и да няма право дори да се защити от беснеещ гербераст еврогееец който посяга на живота му. Идеята на еврогейския си е чисто нацистка .ЕС трябва да се разпадне за да може всеки да съди душмана си и така хората да са равни .А не както искат нацистите да има ченгеджисти над закона .Това убива Европа и затова след ВСВ на Германия не трябваше да се позволява да има такава власт над континента ;)
  • 9 Гост

    45 3 Отговор
    Браво,всички там
  • 10 Последния Софиянец

    53 3 Отговор

    До коментар #4 от "Грейс":

    Тия сложни схеми за кражба да не мислиш че Тиквата ги измисля.От Брюксел се учи как се крадат евросредства.Първите пирамиди през 1990 година пак от запад дойдоха.
  • 11 Реалист

    52 2 Отговор
    НАЙ-накрая започнахме да целим по в средата.
    Най-накрая ни увряха тиквите,че всичко,ВСИ-ЧКО в абсурдистан се случва с подкрепата на ЕС и в частност най-вече Германия и фащ!
    Подкрепяне на диктатура и спекула с милиарди € на гърба на бг.данъкоплатец в замяна на пране на пари,съмнителни сделки,ограбване богатствата на България за жълти стотинки и това дотук дори не е началото.
    Всички тези протести трябва да бъдат изнесени пред посолствата на фащ и Германия.
    Целият този геноцида спрямо всички ни се осъществява с благословията на ЕС,Германия и фашистка америка.
  • 12 Псевдоним

    40 3 Отговор
    Германците си затвориха очите за дълговите спирали на средиземноморските държави. Няма да се трогнат и за прогнилото ни корумпирано правителство. Сами ще трябва да се измъкнем от неговите лапи.
  • 13 Грипено комисионер

    7 45 Отговор
    А защо протеста не е организиран пред руското посолство "да не си затварят очите" при търсене на подкрепа от БСП и русофилите за свалянето на про европейското и проНАТОвско правителство на Бойко Борисов...??!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Алфа Ромео

    44 5 Отговор
    Абсолютно подкрепям! Очевадно е от много време че ЕС толерира олигархията и корупцията и няма нищо против да крадат от неговите пари от гражданите на ЕС, тоест и от нас! Европа май също е червива ябълка!
  • 16 Тези са най

    29 4 Отговор
    Гьон Сурат. И въобще не им пука за Територията.
  • 17 месара

    6 31 Отговор
    най добре отидете пред съветското посолство и крещете кпсс , бкп !

    Коментиран от #27

  • 18 Турчина

    43 2 Отговор
    Демокрацията се оказа лъжа!Лъжа се оказа и ЕС-пропит от лобита и обръчи от фирми!Изборите които правим също се оказаха лъжа и ни дават мнимото право на избор!Няма Демокрация,няма ЕС,няма Америка...има бизнес и мега-корпорации!
    Вие не трябва да сте ядосани-вие трябва да сте бесни!Тъжното е,че го обяснявам на търкачи на билетчета и фенове на евтино гориво.Защо продължаеаме да се правим на глупаци и да правим измамниците още по-богати?

    Коментиран от #19, #36

  • 19 Последния Софиянец

    26 2 Отговор

    До коментар #18 от "Турчина":

    Тука имало и умни глави!Аз мислех че са само Тролове на заплата.
  • 20 Кой68

    10 3 Отговор
    Само някой да не заспи....Ей и да не хъркате..
  • 21 Може би?

    23 1 Отговор
    е време да се поиска референдум за ЕС? Може би тогава наглите Еврогеьове ще се стреснат
  • 22 Турчина

    18 1 Отговор
    Замислете се!Такъв свят ли ще оставите на децата си?Не е ли време да израстнем?Всички системи се провалиха и само катаклизъм би спасил нашият свят.И все пак има лечение...!Когато лаптопът "забие" вие го рестартирате и ъпгрейдвате.Защо не ъпгрейднете собствения софтуеър в главите си!Рано или късно Меритокрацията ще бъде избрана и водеща,защото Стария Ред се провали,а опитите му да запази статуквото са повече от жалки и смешни!През 1989 г. бе дадено началото...продължете делото!
  • 23 Весела Коледа

    3 4 Отговор
    Всеки протестиращ да се бръкне с 60 лева на пропусквателно полицейско КПП и ще има право на протест 12 часа! Буквално това ще е тарифата до Весела Нoвa Гoдинa:):)
  • 24 Пернатото

    13 2 Отговор
    Как ще махнат еднокнижника, кой ще им давс 60%от откраднатото, че и бял прашец срещу хрема? Затова мьлчат като бити г*зове! Не вярвайте никому, само бьлгарите, сами можем да се освободим от крьвопийците от запад и изток.
  • 25 Браво

    18 4 Отговор
    А пред АМЕРИКАНСКОТО К О Г А!!!!??? Докога ще толерират Борисов и Гешев! Да си спомнят Нориега ...."Президента Нориега е пленен и отведен в САЩ, където е осъден по обвинения за трафик на кокаин, рекет и пране на пари. Осъден е на 40 години затвор и излежава присъдата във федерален затвор в Маями до 27 април 2010 г., когато е екстрадиран във Франция." ВРЕМЕ Е!!!! ПРИБЕРЕТЕ НАШИТЕ "ГЕРОИ" !!!!
  • 26 Турчина

    7 0 Отговор
    Ако искате да рестарите себе си,започнете да изучавате света около вас,но не чрез фейсбук.Ето някои насоки: Густав Льо Бон-"Психология на тълпите",Джон Гълбрайт-"Анатомия на властта",Майк Хокни- "Конспирацията Армагедон". Изучете Сократ и " Четирите принципа за безсмъртието на душата".Вие сте безсмъртни!Могат да убият тялото ви,но не и вас!Това е било крито от вас хилядолетия.Вие сте самоопределящи се МОНАДИ!Изучете Лайбниц и неговата "Монадология".
  • 27 припомнящ

    12 0 Отговор

    До коментар #17 от "месара":

    Ако бяхме в Евразийския съюз щяхме да отидем пред Руското посолство, но ние сме в Европейския съюз, ако не си разбрал все още!!!
  • 28 Гост

    10 3 Отговор
    Подходящо е. Може да наминете и към американското посоллство и да Скандирате - Защо подкрепяте престъпници!
  • 29 Турчина

    4 2 Отговор
    Ние излизаме от сенките!Четиримата,които се спуснахме от Монсегюр и отнесохме тайната сме все още тук!Обещахме,че няма да изоставим братята си и го направихме!Не сте сами!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Аве Адолф Хайлллл

    3 4 Отговор
    А като затваряте очи , някое друго отверстие ще отворите ли , че да ви е хубаво поне ?????
  • 32 Ники

    3 3 Отговор
    Браво , това е начина.
    ОСТАВКА
  • 33 Хасан

    3 3 Отговор
    Вземетр и карта , че да могат немците да ви намерят, че повечето не са чували за такава държава. типично по ганъовски ангажирате други държави и институции за собствените ви проблеми, изцяло породени от глупост. Да не би немците да ви избраха управниците?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Съни

    2 0 Отговор
    А бе лузери, то е евакуирано още през март заради коронавируса!
  • 36 Европеец

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Турчина":

    Иди си в Турция да се радваш на пълноценна демокрация и права на човека.
  • 37 Хайде де

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Днес имаше изказване точно и ясно проблеми се решават в държавата. Ела на 30.08 и виж
  • 38 Чети за да знаеш

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Абсолютно":

    Съмненията, че ЕО, е сборище на политици, които замезват с откраднати милиони, от бюджета на ЕО, е все по близо, истината да се появи с доказателства на бял ден.
    Как братът на Фон Лайен , е правил сделки с Българската Хунта относно Нова Телевизия, това ще излезе на бял ден , най-скоро ,кой, кого е прекарал,Бойко Борисов , е главния движещ далаверата ,още ,когато се разбра че Фон Лайен, ще бъде председател, Борисов беше привикан на домашно гости, един от първите посетил, дома и.
    Какво толкова, може да е нужно ,на Фон Лайен , за да и нужен Бойко Борисов на четири очи?.
    Има няколко посоки , и едната е сделката на Брат и , за Нова Телевизия, Домуса беше заставен от Борисов да я купят, не да я купи Домусчиев, Нова принадлежи на Хунтата, а не на Домусчиев,
    Бойко Борисов е съсобственик с Домусчиев в проектите, които "момчето, от Бит пазара, в Димитровград" , стана , "Притежател" на почти всичко , но там, са много собственици, дали няма и някой "Пиян дядка" от Монако ,като съсобственик, поне на 100 милиона евро ,които ЕО ,даде безвъзмездно на България и специално на Домусчиев за "заводи и далавери"?
    Монако е скрит , офшорен данъчен рай, за Българските политици ,та дори вече и Каракачанов, се научи да посещава офшорките и !
    Как, да не му завидиш, на" Патриота- офшоркаджия"?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове