Отидете към основна версия

2 415 6

Мелания Тръмп защити съпруга си

  • доналд тръмп-
  • мелания тръмп-
  • защита-
  • обвинения-
  • войници

Доналд Тръмп беше обвинен в неуважение към войници

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Известната с дискретността си Мелания Тръмп излезе в защита на съпруга си, обвинен, според нея, напълно погрешно, че е нарекъл "лузъри" американските военни, загинали по време на Първата световна война. Твърдението беше отправено в статия на сп. "Атлантик" и то покачи с още една степен напрежението в кандидат президентската кампания в САЩ.

През ноември 2018 г. във Франция по повод 100-те години от края на Първата световна война, Тръмп анулира посещение на американско гробище до Париж, като обясни, че метеорологичните условия не били благоприятни за това. Според списанието обаче Тръмп не виждал просто смисъл да ходи на това гробище. "Защо трябва да ходя там? Та то е пълно с лузъри", е казал той на членове на екипа си, пише изданието, като се позовава на анонимни източници.

"Статията на "Атлантик" не е вярна", каза Мелания Тръмп в Туитър. "Настъпиха наистина сериозни времена, щом хората вярват преди всичко на анонимни източници, без никой да знае какви са мотивите им. Това не е журналистика, това е активизъм. Това не е в услуга на жителите на нашата велика нация", допълва госпожа Тръмп.

Още в четвъртък Тръмп опроверга твърденията и ги нарече "жалки, безскрупулни и лъжливи". "Атлантик" подобно на повечето списания умира и измисля фалшиви истории, за да привлече внимание", обобщи той.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Тръмп да посети Крим. Така ще победи

    Посещение в Крим е важно за американския президент Доналд Тръмп, за да спечели изборите. Това заяви главата на кримския парламент Владимир Константино ...
    08.09.2020
    3 955
    17