Отидете към основна версия

4 176 42

Не е обсъждана военна намеса на Русия в Карабах

  • нагорни карабах-
  • армения-
  • азербайджан-
  • русия-
  • военна намеса-
  • никол пашинян

 Армения ще осигури сигурността си с участието на ОДКС или без участието на тази организация, поясни арменският министър председател - Никол Пашинян

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Министър-председателят на Армения - Никол Пашинян, заяви, че не е обсъждал с Путин възможната военна намеса на Русия в конфликта в Карабах, съобщава ТАСС.

"Не сме обсъждали с руския президент евентуалната военна намеса на Русия в конфликта в Карабах. Също така, не е необходимо все още да използваме потенциала на 102-рата руска база. Но в случай на такава необходимост, има всички законови основания", заяви Никол Пашинян.

"Нищо не се случи в отношенията между Армения и Руската федерация и няма нюанси, които не са присъствали преди. Нашата цел в отношенията с Русия е да изградим отношения от ново ниво и качество", отбеляза той.

''Поради настоящата военна ситуация арменските власти обмислят възможността да признаят независимостта на Нагорни Карабах'', коментира Никол Пашинян на пресконференция с руски медии.

"Да, нашият дневен ред включва въпроса за признаването на независимостта на Нагорни Карабах. Съществува и възможността за сключване на военно-политически съюз с Карабах. Действията на Армения са насочени към установяване на дългосрочна стабилност в Нагорни Карабах", добави арменският премиер.

"Имаме за цел да установим дългосрочен мир и стабилност в региона. Не искаме тази ситуация да се повтаря след две или три години. Но Армения никога няма да действа в ущърб на собствените си национални интереси и интересите на Нагорни Карабах", категоричен бе Пашинян.

Той допълни, че Армения ще осигури сигурността си с участието на ОДКС или без участието на тази организация. "Дискусията за участието на ОДКС е политически въпрос. Ние си сътрудничим тясно с нашите партньори в организацията, информираме ги за текущата ситуация. Армения обаче е готова да защити сигурността си с или без участието на ОДКС", каза още Никол Пашинян.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.

Свързани новини