Отидете към основна версия

4 154 34

Не може да е по-драматично! В ключов щат Тръмп и Байдън имат по 49.4%

  • джорджия-
  • сащ-
  • избори-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп

Още не е ясно кой ще спечели лудата надпревара

Снимка: БГНЕС/ EPA

Фотофиниш ще е нужен в Съединените американски щати, които все още не знаят кой ще е новият президент на страната. За спечелването на изборите са нужни 270 електорални гласа, като до момента Джо Байдън си е осигурил 253, докато Доналд Тръмп – 213.

В някои щати обаче преброяването на гласовете все още тече и няма гаранция, че демократът ще е новият президент на САЩ. В източния щат Джорджия изключително малко гласове разделят двамата кандидати.

По данни на Си Ен Ен към този момент и двамата кандидати имат 49.4% от гласовете – Доналд Тръмп води с 2 448 232 пред Джо Байдън с 2 447 769 гласа. Обработени са 99% от протоколите. Щатът осигурява 16 електорални гласа на победителя.

Представители на изборните власти в няколко американски щата изразиха безпокойство за сигурността на техния персонал в момент, когато към тях се отправят заплахи и пред сградите, в които те се помещават, се събират гневни протестиращи привърженици на президента Доналд Тръмп. От щаба на Тръмп обявиха, че изборите ще се решат във Върховния съд, защото е имало редица сериозни "нарушения". Тръмп обаче не разкри какви са те и според политическите анализатори той се опитва да подкопае демократичния процес, без да представя аргументи в защита на своите думи.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.

Свързани новини