Отидете към основна версия

2 148 27

Атентаторът от Нашвил вярвал в извънземни

  • нашвил-
  • сащ-
  • атентатор-
  • нападател-
  • извънземни-
  • фбр

Мъжът вярвал в конспиративни теории

Снимка: БГНЕС/ EPA

Атентаторът от Нашвил, щата Тенеси, вярвал в конспиративни теории и извънземни. Това разкрили разследващи, предаде "Ройтерс", съобщи News.bg.

Негов познат получил по пощата писмо, в което Антъни Уорнър пише за рептили, които управляват човечеството и са променили неговата ДНК. ФБР предполага, че и други хора са получили такива пратки и ги призова да сътрудничат на разследването.

Припомняме, че в края на миналата година стана ясно, че повече от година преди Антъни Уорнър да взриви кола-бомба в центъра на Нашвил на Коледа, полицаи са били предупредени за взривните материали, които притежава. Униформените са посетили дома му, след като приятелката му е казала на полицията, че той прави самоделни бомби, има и други оръжия, а тя се страхува за безопасността си. С Уорнър тогава не е бил установен контакт.

"Полицаите не са видели доказателства за престъпление и не са имали право да влизат в дома му", се казва в полицейското изявление. Полицията и ФБР се още не са изяснили мотива за атаката.

Появиха се спекулации и за радикализирал се нападател. Дни преди да взриви колата, Уорнър е казал на съседа си, че "Нашвил и светът никога няма да ме забравят", а на бивша приятелка съобщил, че има рак. По-рано беше съобщено, че на мястото на взрива са намерени човешки останки и че вероятно става дума за самоубийствен атентат с кола-бомба.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини