Отидете към основна версия

2 849 112

Навални: Путин ще остане в историята като „отровителят на гащи”

  • алексей навални

Навални, един от най-големите критици на руския президент Путин, беше арестуван, след като се завърна от Германия

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският президент Владимир Путин няма да бъде запомнен с нищо друго, освен като "отровителят на гащи". Това заяви опозиционерът Алексей Навални, който получи ефективна присъда, предаде Business Insider.

Руски съд осъди критика на Кремъл на три и половина години затвор, след като постанови, че той е нарушил изискванията на условната си присъда. Съдът обаче добави, че от срока на присъдата ще бъде приспаднато времето, прекарано от него преди това под домашен арест. Западните страни призоваха за незабавното освобождаване на Навални от затвора.

В изказване пред съда Навални каза, че причината за ареста му е „омразата и страхът на един човек, който се крие в бункер", визирайки Путин. Навални каза, че „смъртно е обидил” Путин, като е оцелял след отравянето с нервен агент през миналата година. Навални посочи още, че допълнително е ядосал Путин, като е отказал да бяга и да се скрие, а след това го е вбесил, разкривайки доказателства за неговата вина.

„Убийството е единственият начин, по който Путин знае как да се бори", каза Навални. „Той ще остане в историята само с това, че е отровител. Всички помним Александър Освободител и Ярослав Мъдри. Е, сега ще имаме Владимир Отровителят на гащи", каза още Навални. В хода на собственото си разследване Навални разкри, че агенти на руските служби са се опитали да го убият, поставяйки отровата върху бельото му. Критикът на Кремъл бе на лечение в Германия и след като се възстанови, се завърна в Русия, където бе арестуван още на летището.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 25 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания